Technology13.02.2012

Stanford Universiteit maakt overstap naar Google Apps


stanford-universiteit-maakt-overstap-naa.jpg
stanford-universiteit-maakt-overstap-naa.jpg

Volgens de Stanford Daily maakt de Stanford Universiteit in Palo Alto (CA) de overstap van VM Ware’s Zimbra naar Google Apps voor het gehele personeel en studenten bestand. Stanford heeft Google Apps het afgelopen jaar getest en is nu klaar om het uit te rollen op de gehele campus.

In de lente zullen studenten over kunnen stappen naar Gmail, Google Docs zal beschikbaar komen in de zomer. De volledige uitrol van Google Apps over de gehele campus kan nog geen doorgang vinden tot ze met Google een Business Associate Agreement afgesloten hebben.

Stanford maakt de overstap van Zimbra, open-source email software beschikbaar gemaakt vanuit VM Ware. Stanford’s Matthew Ricks: “Met het beschikbaar stellen van Google Apps op Stanford, spelen we in op de wensen van de meerderheid van onze gemeenschap.” Waaruit we op kunnen maken dat Zimbra niet meer aan de behoeften van de Universiteit kon voldoen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.