Google +1 button: + of - ?

Google +1 button: + of - ?

Vorige week lanceerde Google de +1-button. De knop waarmee je al je vrienden kan laten weten welke websites jij interessant vindt en waarmee Google beter kan sorteren welke pagina’s populair zijn. Het idee is niet nieuw, want Facebook heeft al langere tijd een 'like' button waar deze knop veel van weg heeft. In veel artikelen worden deze knoppen vaak met elkaar vergeleken.

Google heeft veel plannen met de +1-button. Zo is het de bedoeling dat hij binnenkort geïntegreerd wordt in de zoekmachine en willen ze reclames nog persoonlijker maken. Het doel van Google is om die beter op onze wensen af te stemmen, aan de hand van ons gebruik met de +1-button. Een verbetering ten opzichte van de huidige manier, waarmee ze alleen maar naar je website bezoek kijken.

Om voor een vliegende start te zorgen heeft Google haar netwerk ingezet. De websites Techcrunch, Mashable, The Huffington Post, Bloomberg en nog vele anderen hebben de knop direct geïntegreerd. Maar ik vraag me af of we de knop massaal gaan gebruiken. Ik zie er zeker de toegevoegde waarde van in, des te meer omdat Google zo haar zoekresultaten kan verbeteren. Minder slechte en meer relevante zoekresultaten. Maar ook dit zal waarschijnlijk te beïnvloeden zijn.

De manier waarop Google haar reclame nog meer wil gaan pushen is niet chique en er is weer eenzelfde knop bij. Mede door het gebrek aan originaliteit, geef ik de button nog een -1. Het wil alleen niet zeggen dat ik helemaal negatief tegenover sta, maar ben nog niet overtuigd van de toegevoegde waarde. Google en social zijn sowieso nog geen goede combinatie geweest. Google trok de stekker al uit Wave en Buzz wordt ook niet echt actief gebruikt.

Maar wat vinden jullie? Geven jullie de button een + of een -? En waarom?

Tags: +1, google

Reacties (16)

  • CowboyTim

  Toch wel een +1 omdat ik het interessant vind wat dit gaat doen met de website rankings.

  Het hele vrienden gedoe mogen ze van mij achterwegen laten.

  Het moet gewoon zijn dat een +1 globaal effect heeft op organische zoekresulaten.

  Wo 8 jun 2011, 08:38 [reply]

 • Waar is de +1 knop voor dit artikel? :)

  Wo 8 jun 2011, 09:00 [reply]

 • Jammer dat er meteen alweer +button kliks in de aanbieding zijn.
  http://goo.gl/y6psD voor 30cent p/stuk ?

  Wo 8 jun 2011, 09:03 [reply]

 • Als webredacteur zou ik zeggen: kleine moeite om die snippet toe te voegen, baat het niet, het schaadt ook niet. Als consument volg ik alleen tips als vrienden daar zelf een waardering aan geven. Likes, respects and +1's zeggen me dan niet zoveel. Maar als ik in de result page van Google zie dat een top 10 link positief door een kennis van mij is gewaardeerd. Dan zal ik toch eerst die kiezen en daarna ev. pas de andere. Alleen: waarom moet dat nu weer met naam en toenaam? Anonieme +1 weergave's werken volgens mij ook prima: "Eén van je vrienden vond dit een goede link".

  Wo 8 jun 2011, 09:07 [reply]

 • Ik vind de 'Thumbs Up/Like/+1' Button een hoog meeloop gehalte hebben. Lees onderstaand artikel:

  http://uxmovement.com/thinking/how-the-thumbs-uplike-button-is-dumb...

  Wo 8 jun 2011, 09:29 [reply]

  • Arthur

  Ik zit eigenlijk niet te wachten op door Google op mij afgestemde zoekresultaten of advertenties. Advertenties blijf ik uiteraard blokkeren maar zoekresultaten moeten vooral verrassen en leiden tot dingen die ik niet weet. Zoekresulaten met standpunten of artikelen die tegengesteld zijn aan mijn profiel lijken mij interessanter dan resulaten gebaseerd op mijn 'profiel'. Wordt wel een beetje een eng zootje daar bij Google (don't be evil)

  Wo 8 jun 2011, 09:31 [reply]

  • Ronald R.

  Het is inderdaad een beetje hetzelfde als "Like" van Facebook maar toch vind ik het wel een extra toevoeging want op Facebook kun je de "Like" button alleen gebruik op het moment dat iemand wat gepost heeft maar bij de "+1" button hoef je er een kleine moeite voor te doen. Want je hebt niet altijd zin om een site/link op Facebook te zetten.

  Wo 8 jun 2011, 10:55 [reply]

 • @Ben

  Ben je niet bang dat je dan te veel dezelfde zoekresultaten krijgt?

  Wo 8 jun 2011, 13:34 [reply]

 • @Marvin de Reuver
  Als ik zoek naar b.v. "sem trends" en ik zie dat mijn gmail (e.d.) contacten gezamenlijk alle links hebben geplust, dan is iedere site weer even (on)belangrijk. Als ik in de gepluste links vindt wat ik zoek, dan kan ik er ook mee leven dat ik misschien nog betere, niet gepluste sites mis. Nee, wat dat betreft vormt het gebrek aan anonimiteit voor mij meer een beletsel. Te weten dat mensen die ik ken iets waardevol vinden is belangrijker dan te weten wie dat precies was.

  Wo 8 jun 2011, 14:23 [reply]

  • Ronald de boer

  Je kan tegenwoordig ook +1 voor je website kopen!!!

  http://www.sitedeals.nl/werk/156882-google-1-kopen-v-a-30-cent-per-...

  Wo 8 jun 2011, 23:28 [reply]

 • Ik zou liever een -1 knop zien.

  Regelmatig klik ik op links, die vervolgens totaal niets bijdragen aan mijn zoekwens. Kortom: pure marketing/sales en (dus) een waardeloze site.

  Wat zou ik dat soort zoekresultaten een -1/-2/-3 willen kunnen geven. Ter compensatie zou ik dan een +1 knop óók accepteren.

  Do 9 jun 2011, 09:03 [reply]

  • Thijs dijksta

  Tjah markering he, je kan ook facebook likes : http://likeskopen.nl/

  Lol

  Za 11 jun 2011, 20:42 [reply]

  • Frank Smulders

  Google +1 button gaf mij veel problemen. Ik heb hem ineens op mijn google pagina gekregen zonder dat ik het door had. Wel werd de computer traag als ik op google zat. 4 uur bezig geweest, toen pas ondekte ik dat de button de oorzaak was van de trage computer.Inmiddels had ik al een andere virusscanner geinstalleerd. Niet netjes van google dat ze dit zo met je doen. Ik baal van ze

  Vr 1 jul 2011, 08:14 [reply]

  • Fennie

  Sterker nog, je kan nu ook http://nederlandselikes.nl kopen..

  Wo 1 feb 2012, 11:37 [reply]

  • Eefje

  Dat is zeker te beinvloeden, google maar eens op 'buy google plus ones'
  Een website als likeskopen.net zal dat niet aandurven want zij moeten het van de google ranking hebben.

  Ma 20 feb 2012, 16:09 [reply]

 • bij ons koop je google + of google plus

  voor de laagste prijs

  http://www.linkbuildingexpress.nl

  Za 10 nov 2012, 16:35 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines