Technology22.09.2010

Site komt met Google Instant Blacklist


site-komt-met-google-instant-blacklist.jpg
site-komt-met-google-instant-blacklist.jpg

Vorige week plaatste Danny Sullivan een artikel op Search Engine Land over de woorden die in Google Instant niet werken. De woorden die je in een zoekbox in kan voeren zonder dat er “Instant” resultaten verschijnen. De website 2600.com gaat weer een stapje verder en is een lijst van al deze woorden aan het samenstellen die ze de Google Blacklist noemen.

Obviously, all you have to do is hit return to get the results like you always could. However, even when your request isn’t blacklisted, you’re not getting the SAME results that you would get by hitting return.” Als je bijvoorbeeld “murder” invoert in de zoekbalk krijg je suggesties van voornamelijk band names. Pas nadat je op enter drukt krijg je de andere betekenis van het woord te zien. “What we have here is a demonstration of how content can be filtered, controlled, and ultimately suppressed. It is indeed a good thing that Google isn’t evil.

Ze hebben gebruikers gevraagd te helpen woorden toe te voegen aan de lijst met woorden die met Google Instant een blanco pagina weergeven. Het nut van dit overzicht is nog niet helemaal duidelijk. Misschien geeft het een idee van wat voor keywords het beste vermeden kunnen worden.