Gaming17.09.2013

Gabe Newell: Linux heeft de toekomst van gaming in handen


Gabe Newell, de mede-oprichter en Managing Director van Valve, zei gisteren dat Linux de toekomst van gaming is, ondanks het nog altijd miniscule marktaandeel. Dat lijkt wat moeilijk te geloven, gezien het feit dat Newell ook erkent dat Linux gaming goed is voor minder dan 1% van de markt, en dan maakt het even niet uit waar je naar kijkt: aantal spelers, het aantal gespeelde minuten of de inkomsten.

Maar Valve gaat zijn best doen om ervoor te zorgen dat Linux de toekomst wordt van gaming door het Steam distributieplatform beschikbaar te gaan maken voor hardware speciaal ontworpen voor in de woonkamer. Newell heeft dit laten weten tijdens zijn keynote op LinuxCon in New Orleans. “It feels a little bit funny coming here and telling you guys that Linux and open source are the future of gaming. It’s sort of like going to Rome and teaching Catholicism to the pope.”

Er staat volgende week in ieder geval een grote aankondiging op de planning. Dan zal er meer informatie beschikbaar komen betreffende de hardware mogelijkheden die ze zien met Linux in de woonkamer.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.