Binnenkort ook televisie via Xbox 360: concurrentie voor Apple TV

Microsoft is bezig met het veranderen van de Xbox 360 naar een volledige set-top box. Verschillende bronnen dicht bij het bedrijf hebben bevestigd dat het bedrijf van plan is om nog voor de lente van 2013 live-tv aan te bieden via de Xbox 360. Monika Popieluch,  Communicatie Coördinator bij Microsoft, liet desgevraagd weten dat het bedrijf gaat samenwerken met diverse partijen om live televisie aan te bieden via de Xbox. Er zijn al afspraken gemaakt met Pathé, Eredivisie Live en RTL.

Binnenkort ook televisie via Xbox 360: concurrentie voor Apple TV

Hoewel een exacte lanceerdatum nog niet bekend is, laat het bedrijf wel weten dat de afspraken met de aanbieders al volledig rond zijn. Er wordt nog gewerkt aan de details en aan de techniek om dit mogelijk te maken. Er zullen on demand-diensten aan boord zijn zoals Eredivisie Live, RTL XL en Pathé Thuis. Er zullen nog meer diensten aanwezig zijn, maar deze zijn nog niet allemaal bekendgemaakt.

De diensten zullen gaan werken via componenten van Windows 8. Met RTL XL is het mogelijk om programma's terug te zien van RTL. Via Eredivisie Live kan er per wedstrijd betaald worden voor wedstrijden uit de Eredivisie. Dit zal ook een alternatief zijn voor het Eredivisie Live-kanaal. Bij Pathé Thuis kunnen online films gehuurd worden. In Amerika is live televisie al mogelijk via de Xbox. Met deze nieuwe diensten verschuift de Xbox 360 van een game console naar een complete entertainmentdienst.  

Reacties (1)

  • Cool!!! Nu nog de Xbox 720 halen en dit wordt super :)

    Vr 23 nov 2012, 01:04 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines