Einde van World of Warcraft nabij?

Einde van World of Warcraft nabij?

Herinner jij je World of Warcraft nog? Het werd uitgebracht in 2004, en de MMORPG piekte in oktober 2010 met zo'n 12 miljoen betalende spelers. Maar sindsdien is dat aantal alleen maar minder geworden. Activision, een van de grootste videogame bedrijven ter wereld, maakt nu bekend dat het aantal betalende leden snel afneemt.

Drie maanden geleden waren er nog zo'n 10 miljoen spelers, inmiddels zijn dat er nog maar 9 miljoen. Het is zonder twijfel nog altijd de grootste en meest gespeelde MMO, maar als het op dit tempo doorgaat is deze gamewereld tegen 2014 een spookstad.

Ondanks dat het bedrijf verder een goed kwartaal heeft gedraaid maken investeerders zich toch wat zorgen gezien het feit dat Activision's aandeel kort na deze aankondiging met 5% naar beneden ging.

Is deze trend nog om te draaien? Volgens Mike Morhaime, president van Blizzard, het bedrijf achter Warcraft en eigendom van Activision, wel: "Veel gamers hebben gewoon even een zomerstop genomen om bijvoorbeeld Diablo III te spelen." Tegen de herfst verwacht hij ze weer terug, zeker omdat Blizzard dan de volgende uitbreiding, Mists of Pandaria, op de planning heeft staan.

De site Variety weet te melden dat producent Legendary Entertainment, bekend van vele topfilms, nog altijd erg enthousiast is over het World of Warcraft film project, en dat Charles Leavitt nu aan boord is voor het schrijven van het script. Activision Blizzard-chief Bobby Kotick laat weten: "Als het belangrijk is voor Blizzard, dan is het ook belangrijk voor mij. Ze zijn erg enthousiast over het hebben van een 'World of Warcraft' film."

Reacties (6)

 • League of Legends neemt over

  Zo 5 aug 2012, 14:31 [reply]

  • Bert

  Zou goed kunnen, is qua competitie-element waarschijnlijk interessanter.
  Daarnaast denk ik dat veel mensen ook niet meer die bakken tijd die het kost willen besteden aan (doelloos) grinden en op zoek zijn naar een ervaring met meer variatie.

  Ma 6 aug 2012, 16:17 [reply]

  • Frans

  Na het spelen van The Secret World moet ik er ook niet aan denken terug te gaan naar WoW.

  Ma 6 aug 2012, 16:40 [reply]

  • Sjonnie

  WoW heeft heel wat relaties en huwelijken ontwricht of doen stranden. Uren en uren grinden. Telkens weer dungeons doen, vaak met n00ps, dan het raiden wat op den duur alleen maar ergernis is, maar toch doorgaan tot je amper nog aan slapen toekomt. Alles verloofd je in het echte leven. Dus het is bete dat wow stopt

  Ma 6 aug 2012, 23:36 [reply]

 • Toch leuk om te kijken wat het te bieden heeft...

  http://mistpandaria.com/

  Za 25 aug 2012, 14:10 [reply]

  • Ondiepuhf

  zoek mensen uit nederland voor een guild aan te maken met alleen maar nederlanders dus mensen alstjeblieft meld je aan de guild heet dutch illuminati

  Vr 9 nov 2012, 20:21 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines