Gaming22.03.2012

Zynga koopt OMGPOP maker van Draw Something


zynga-koopt-omgpop-maker-van-draw-someth.jpg
zynga-koopt-omgpop-maker-van-draw-someth.jpg

Zynga heeft spelmaker OMGPOP, maker van het populaire onlinespel Draw Something overgenomen. Volgens het geruchtencircuit in de VS zou 210 miljoen zijn betaald en dat is volgens de kenners veel te weinig. OMGPOP zou te vroeg hebben verkocht.

Draw Something, een simpel spelletje waarbij spelers de keuze krijgen om afbeeldingen van beroemdheden of voorwerpen te tekenen die door een medespeler moeten worden geraden, is na de lancering inmiddels meer dan 35 miljoen keer gedownload. Het spel, wat zowel kan worden gespeeld op iOS als op Android, maakt een vergelijkbare groei door als Angry Birds. Bij dit spel staat de teller van het aantal downloads ver boven de 150 miljoen.

Dagelijks spelen 15 miljoen mensen het tekenspelletje en zijn er meer dan 1 miljard tekeningen gemaakt. Gisteren was er een record voor Drawsometing en werden op het drukste moment meer dan 3.000 tekeningen per seconde gemaakt. De spelmaker bezit verder nog 35 andere spelen. Experts vinden daarom dat OMGPOP veel beter had kunnen wachten met het verkopen van het bedrijf.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.