Gaming11.07.2011

Zynga koopt Canadese mobiele app ontwikkelaar


zynga-koopt-canadese-mobiele-app-ontwikk.jpg
zynga-koopt-canadese-mobiele-app-ontwikk.jpg

Zynga is inmiddels zo goed als klaar voor een beursgang maar hoewel alle cijfers momenteel door het dak heen schieten is Zynga vooralsnog erg afhankelijk van Facebook. Om daar wat verandering in te gaan brengen hebben ze een mobiele applicatie ontwikkelaar uit Toronto overgenomen met als doel een groter publiek te bereiken buiten het sociale netwerk.

Zynga heeft middels een blogpost bekend gemaakt het bedrijf Five Mobile Inc gekocht te hebben, een Canadees bedrijf dat mobiele applicaties voor een aantal grote bedrijven heeft ontwikkeld. De financiele voorwaarden, van alweer Zynga’s 15e overname in 13 maanden tijd, zijn niet bekend gemaakt.

In de laatste paar maanden heeft Zynga al meer van dit soort stappen gezet om maar niet afhankelijk te blijven van Facebook. De focus ligt nu vooral op mobiele games voor smartphones en tablets.

Als onderdeel van deze deal zullen 4 medewerkers zich bij Zynga voegen en gaan werken bij het onlangs gestarte “Zynga Toronto“, Zynga’s eerste development studio in Canada. Canadese provincies zoals Ontario, British Columbia en Quebec bieden namelijk aantrekkelijke fiscale voordelen voor videogame bedrijven.