Worldbiggestpacman : gratis online spelen en meebouwen aan Pac-man

Worldbiggestpacman : gratis online spelen en meebouwen aan Pac-man

Dit moet je even gezien hebben: 's werelds grootse Pac-man doolhof groeit as we speak op worldsbiggestpacman.com en je kunt er zelf aan meebouwen. Het idee achter de bonte verzameling aan elkaar gekoppelde velden is dat iedereen via Facebook zijn eigen doolhof mag maken met maar één voorwaarde: dat er vier wegen naar buiten zijn. Op die manier worden al die doolhoven aan elkaar gelinkt tot één massief geheel en met de teller al op meer dan 2000 velden -na één dag- belooft dat nog wat.

Australische webgame-specialisten Soap Creative hebben met Microsoft en Namco Bandai ter ere van Microsoft's MIX11 developer conference de game in elkaar gezet, om te promoten dat Internet Explorer 9 HTML5 zo goed ondersteunt. Gelukkig werkt hij ook gewoon in andere browsers, dus leef je uit!

 

Gaaf is dat de game tijdens het spelen onthoudt hoe het was als je terugkomt in een doolhof, dus je kunt niet valsspelen. Er worden allerlei statistieken bijgehouden, waaronder niet onbelangrijk het landenklassement. We staan 'pas' 16e, dus al was het maar om de landseer te redden, gepacmand moet er worden!

Helaas zijn niet alle velden even leuk om te doen (dat zat erin) maar je kunt het wel melden als iemand iets maakt waar je niet in verder kunt of dat anderszins tegen de goede smaak in is. Het is een leuk idee en vooral een makkelijke marketingstunt voor Namco, want niemand praat over Internet Explorer, maar iedereen heeft weer even Pac-man fever, al is het maar even.

Tags: gaming, pac-man
2b192574a8e305a7c720b2867cace21120f23d7a_3113_90_90_1Patrick Smeets

is Game en Tech blogger en presentator bij TV Limburg. Patrick is tevens de hoofdredacteur van Gamecowboys.nl. Je kunt hem vinden op Linkedin en Twitter.

Reacties (1)

  • Leuk gevonden, slecht om te ontdekken op je werk ;)

    Ma 18 apr 2011, 16:57 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines