Gadgets26.03.2014

Jawbone lanceert UP24 vandaag wereldwijd


jawbone-lanceert-up24-vandaag-wereldwijd.jpg
jawbone-lanceert-up24-vandaag-wereldwijd.jpg

Jawbone heeft vandaag de lancering van UP24 in 29 landen over de hele wereld aangekondigd. UP24 is de nieuwste hardware-mogelijkheid voor het UP-systeem: het polsbandje, de app en data service die je helpt om slaap-, bewegings- en eetpatronen in kaart te brengen.

De nieuwe UP24-polsband maakt draadloos verbinding met je iOS- of Android-device via Bluetooth, zodat je 24/7 feedback en realtime meldingen krijgt om door jou ingestelde doelen te behalen. De bijbehorende app verzamelt gegevens van het UP bandje om inzichtelijk te maken hoe je eet, beweegt en slaapt, terwijl je iedere dag uitgedaagd wordt om meer te bereiken. Ook visualiseert de app trends en levenslijnen om in één overzicht inzicht te krijgen in de relatie tussen slaapgewoonten en activiteiten.

De UP-community heeft in totaal al meer dan 500 miljard stappen en 50 miljoen nachten slaap bijgehouden. “Dat zijn verbazingwekkend veel gegevens,” aldus Travis Bogard, VP productbeheer en strategie bij Jawbone. “Het is goed om gegevens te verzamelen, maar het is nog beter om ze ook te begrijpen. UP24 is de eerste lifestyle-tracker die mensen helpt om inzicht te krijgen in hun gegevens, zodat ze na verloop van tijd de patronen leren begrijpen, zodat ze slimmere keuzes in het leven kunnen maken. UP geeft je van tijd tot tijd informatie waarmee je jouw goede voornemens in daden om kunt zetten. Zo krijg je bijvoorbeeld subtiele herinneringen om eerder naar bed te gaan als je jouw slaapdoelen wilt halen en meldingen als je bijna jouw stappendoel van de dag hebt bereikt.

Features
De app UP voor iOS en Android kent een aantal functies die motiveren kleine stappen te maken, om zo op lange termijn grote vooruitgang te boeken! Dit allemaal gebaseerd op de persoonlijke en unieke gegevens die via het UP- of UP24-polsbandje opgeslagen worden.

– Vandaag ga ik: De UP Insight EngineT biedt eenvoudige en haalbare, optionele voornemens; de zogenaamde ‘Vandaag ga ik’ functie. Er zijn drie categorieën: slaap, beweging en het drinken van water. Hiermee word je uitgedaagd om iedere dag een voorgesteld doel te halen.

– Golven & mijlpalen: Door meer en meer doelen te behalen, zal de UP app je belonen met felicitaties voor je voortgang op korte en lange termijn.

– Activiteitenmeldingen: Met UP24 ontvang je gedurende de dag relevante meldingen over je bewegingspatroon via de UP app. Je krijgt deze persoonlijke meldingen op een tijdstip en plaats die voor jou relevant zijn, gebaseerd op de persoonlijke gegevens die UP24 analyseert.

– Slaapherstel: Gebruikers van UP en UP24 kunnen hun voordeel doen met het revolutionaire systeem van het polsbandje om slaap bij te houden, zelfs als ze af en toe vergeten om hun polsbandje in de slaapstand te zetten.

– Activiteitenlog: Recente activiteiten zijn makkelijk te analyseren, de app toont hoeveel je hebt geslapen en bewogen sinds je de app voor het laatst hebt gebruikt.

– Nieuwe inzichten: na een aantal weken je slaap en activiteiten consistent bij te hebben gehouden, genereert de UP Insight Engine een persoonlijke analyse van jouw stappen en slaap.

– Herinneringen: om je aan je plan te houden laat de app UP je herinneringen op maat instellen, zodat je op een gewenst moment herinnerd wordt aan een bepaalde taak. Pas je eigen herinneringen aan voor trainingen, je bedtijd, het tijdstip waarop je medicijnen in moet nemen en UP zal je hieraan herinneren door het polsbandje zacht te laten trillen.

up-app-jawbone.jpg
up-app-jawbone.jpg

Koffie
Speciaal voor de miljoenen koffiekenners en theeleuten over de hele wereld heeft Jawbone de app UP Coffee gelanceerd. Hiermee kunnen gebruikers de inname van cafeïne bijhouden en analyseren hoe dat van invloed is op hun slaap. UP Coffee is voor iOS verkrijgbaar als een op zichzelf staande app, die te koppelen is aan de gegevens van je UP- of UP24-polsbandje.

koffie-up-jawbone.jpg
koffie-up-jawbone.jpg

Beschikbaarheid
Het UP24-polsbandje is verkrijgbaar in drie formaten (small, medium en large) en twee kleuren (Onyx en Oranje) en is vanaf vandaag verkrijgbaar voor €149,- via Jawbone.com en in Apple-, AMAC-, en CoolBlue-winkels in Nederland vanaf 2 april.

De UP by Jawbone 3.0 App voor Android is vanaf vandaag verkrijgbaar als gratis download via Google Play. Jawbone’s app voor iOS, UP by Jawbone 3.1, is ook vanaf vandaag verkrijgbaar als gratis download via de App Store.