Helikopter bestuurd door hersenen te vinden op Kickstarter

Helikopter bestuurd door hersenen te vinden op Kickstarter

Een helikopter die bestuurd wordt via de hersenen is sinds kort te vinden als nieuw project op Kickstarter. Het project belooft meer te worden dan een simpel stukje speelgoed. Het is de bedoeling dat de helikopter een vorm van educatie zal omvatten en dat het software heeft die zo simpel moet zijn dat zelfs kinderen van tien jaar het zonder problemen zouden moeten begrijpen. 

Het systeem gebruikt een NeuroSky MindWave Mobile EEG headset om data vanuit de hersenen op te nemen. Deze wordt vervolgens doorgestuurd via software op een tablet of smartphone of op een speciaal ontworpen apparaat die het verwrkt en vervolgens de helikopter op afstand kan besturen. In de tablet/smartphone versie zijn de commando's verbonden via een infrarood dongel.

Gebruikers kunnen acties kiezen die de helikopter vervolgens uitvoert, zoals vliegen door een kamer. Het project heeft het doel van 10.000 dollar al gehaald en zal dus alle materiaal gerelateerd aan het project gratis beschikbaar stellen, zodat geïnteresserde ontwikkelaars er ook aan kunnen werken.  

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines