Tablet van Amazon wordt serieuze concurrent iPad

Tablet van Amazon wordt serieuze concurrent iPad

Amazon, dat met de Kindle al een belangrijke speler is op de markt van e-readers, zal naar verwachting deze week een tablet onthullen waarvan analisten zeggen dat het een serieuze concurrent wordt voor Apple's markt dominerende iPad. Komt Amazon woensdag met een tablet? Ja.

Eind vorige week nodigde Amazon media uit voor een persconferentie die woensdag gehouden wordt in New York, verdere details bleven achterwege. Toch zijn analisten ervan overtuigd dat 's-werelds grootste online retailer de langverwachtte tablet aan zal gaan kondigen, aldus Reuters: "Wednesday is tablet day," aldis BGC partners analyst Colin Gillis.

Begin van dit jaar werd bekend, uit een onderzoek van Forrester, dat geen van de huidige deelnemers op de tablet markt dit jaar kans lijkt te maken tegen de iPad 2, toen al werd er 1 bedrijf dat wel serieus kans zou maken: Amazon.

Of de tablet van Amazon uiteindelijk zal kunnen concurreren met Apple's iPad zal veel afhangen van de specs en de prijs, dingen die we hopelijk woensdag te horen krijgen. "Knowing Amazon, it is likely to be a very aggressive price," aldus Gillis. Apple loopt in ieder geval al wel 29 miljoen tablets voor sinds de lancering in april 2010.

Bij de introductie van Kindle werd er ingezet op een lage prijs om snel veel gebruikers te krijgen iets wat het bedrijf waarschijnlijk ook met de tablet zal doen; lage prijs, veel gebruikers aantrekken en dan andere content / diensten verkopen. Analisten geven al aan dat Amazon met haar verkoopmachine zo maar 5 miljoen devices zou kunnen afzetten in slechts 3 maanden tijd.

Reacties (2)

  • CowboyTim

  Vet, ben benieuwd. Ookal kunnen die tabs me gestolen worden. Het zijn van die kooitjes.

  Ma 26 sep 2011, 15:53 [reply]

  • Krijn

  Ben ook benieuwd! Maar het zal niet alleen liggen en de specs en prijs, maar ook aan het besturingssysteem, en de marketing. Die 2 laatste lijken mij belangrijke factoren in de tablet wereld.

  Ma 26 sep 2011, 16:25 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines