Gadgets23.09.2009

Minigorilla: Pocket Power!


minigorilla-pocket-power.jpg
minigorilla-pocket-power.jpg

Iedereen zal dit probleem wel herkennen. Je bent onderweg met je Laptop, Netbook, PDA, (Smart)phone, PSP, iPod, Digitale Camera of enig ander draagbaar gadget en vaak gebeurt het dat de accu sneller leeg raakt dan dat je dat zou willen.

De accu’s van onze mobiele apparaten worden weliswaar steeds beter en krachtiger waardoor ze het langer zouden moeten kunnen uithouden, maar in veel gevallen wordt dat grotendeels weer tenietgedaan door de extra functies en grotere kleurendisplays die ook weer meer energie slurpen. Ik heb de afgelopen weken de Minigorilla getest, een draagbare en bijzonder krachtige, accu waarmee je vrijwel elk gadget onderweg kunt opladen zonder dat je op zoek hoeft naar een stopcontact. Klinkt goed, maar was het dat ook?

Het eerste dat opvalt als je de doos van de Minigorilla opent is de enorme hoeveelheid connectors die erbij geleverd worden. Hoewel sommige (mobiele) fabrikanten inmiddels met elkaar en de industrie afgesproken hebben dat microUSB de standaard gaat worden zijn we natuurlijk nog (lang) niet op het punt beland dat je maar 1 type connector of lader nodig hebt voor al je gadgets. De collectie connectoren die bij de Minigorilla meegeleverd wordt is indrukwekkend en bijzonder compleet, van Netbook tot Notebook (vrijwel alle merken), van Sony Ericsson tot Nokia en van PSP tot Nintendo, ze zitten er allemaal bij. Onderaan deze review kun je de gedetailleerde specs bekijken. Minpuntje voor mij is het feit dat er geen connector bij zit om mijn MacBook Pro mee op te laden. De iPhone en iPod lukt wel, maar daarvoor moet je dan wel je eigen Apple USB kabel gebruiken. Volgens de leverancier heeft dat vooral te maken met het feit dat er anders ‘Made for iPod’ op de doos zou moeten staan en daarvoor wil Apple dan weer een percentage van de omzet terug zien. Tja, typisch Apple 😉

Lees verder op Mobile Cowboys

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!