Gadgets26.09.2007

Nu ook navigeren in het Roze. . .


1190772007garmin-nuvi-250-pink.jpg
1190772007garmin-nuvi-250-pink.jpg

Ja hoor, net nu het er op leek dat de ‘pink hype’ een beetje op z’n retour was komt Garmin ineens met een roze navigatiesysteem voor, zoals ze zelf zeggen: ‘de trendbewuste vrouw’.

Misschien dat ze bij Garmin, en dan met name de product- en marketing afdelingen, dit artikel maar eens moeten lezen. Daarin staat onder andere dat de meeste vrouwen deze zogenaamde voor hen speciaal ontworpen (roze) producten juist links laten liggen.

Enfin, Garmin heeft nu dus ook een roze gadget, de Nüvi 250, een navigatiesysteem dat standaard geleverd wordt met de kaarten van West Europa en, om het roze gevoel nog verder te versterken, een bijpassend roze opbergtasje.

En dat allemaal voor 279 Euro (adviesprijs). Nu maar hopen dat er nog vrouwen zijn met een auto die op een roze navi zitten te wachten. . .

Ow, en ik ben wel benieuwd of Garmin ook rekening gehouden heeft met het indelen van de POI’s zodat winkelcentra, supermarkten en andere ’typisch vrouwenzaken’ makkelijker te vinden zijn dan, bijvoorbeeld, een garage of voetbalstadion.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!