Facebook past standaard privacyinstellingen van nieuwe gebruikers aan

Vorig artikel Volgend artikel
Facebook past standaard privacyinstellingen van nieuwe gebruikers aan

Op Facebook deel je wat je wilt met wie je wilt. Dat kan variëren van een één-op-één gesprek met een goede vriend tot een fotoalbum dat je openbaar plaatst. Sommige mensen delen alles openbaar, anderen vinden het fijner om hun inhoud alleen te delen met goede vrienden.

Daarom heeft het socialen netwerk nu besloten dat de standaard privacyinstellingen van nieuwe gebruikers standaard op ‘vrienden’ staat. Voorheen was dit ‘openbaar’. Mensen die voor het eerst iets op Facebook plaatsen zullen een melding zien waarin ze worden gevraagd de privacy van de status update in te stellen. Als er geen keuze wordt gemaakt zal de privacy standaard worden ingesteld op ‘vrienden’. Deze instelling kan later altijd worden veranderd, ook voor updates die al gepubliceerd zijn.

Mensen die al langer gebruik maken van Facebook geven ook wel eens aan dat ze bang zijn dat ze per ongeluk inhoud delen met een te breed publiek. De komende weken zal Facebook starten met het testen van nieuwe en uitgebreide privacy check-up. Deze check-up laat gebruikers een paar stappen volgen waarbij de privacyinstellingen van status updates, apps die ze gebruiken en persoonlijke informatie worden getoond en eventueel veranderd kunnen worden.

In de afgelopen maanden heeft Facebook verschillende nieuwe hulpmiddelen en functies ontwikkeld om de volle controle te bieden aan gebruikers over wat ze delen en met wie:

  • - Herinnering bij openbaar publiceren: een snelle reminder voor mensen die iets openbaar op Facebook plaatsen om er zeker van te zijn dat wat ze delen ook openbaar bedoeld is.
  • - Versimpelde manier om publiek te kiezen: In de Facebook app voor iPhone zien mensen bovenaan het scherm met wie ze een status update delen. Facebook werkt aan vergelijkbare verbeteringen voor andere platforms.
  • - Anonymous Login en verbeterde controle voor Facebook Login: Anonymous Login is een nieuwe manier om in te loggen op apps zonder persoonlijke informatie van Facebook te delen met de ontwikkelaar. Het nieuwe Facebook Login geeft gebruikers de regie over wat ze delen met apps.
  • - Nieuw ontworpen controlepaneel voor apps: Een nieuw dashboard dat een lijst van apps die iemand gebruikt laat zien en mensen de mogelijkheid geeft om instellingen van apps te wijzigen, of zelfs apps compleet laat verwijderen.

Meer content

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies