Promoot je eigen berichten en status updates op Facebook

Promoot je eigen berichten en status updates op Facebook

In oktober breidde Facebook hun 'promoted posts' service uit door individuele gebruikers de mogelijkheid te geven om tegen een laag bedrag hun status updates, foto's, events en andere zaken te promoten. Via het knopje 'promoten' op het bericht is het mogelijk om het bereik van bepaalde items op je Facebook-pagina in één klap enorm te vergroten. 

Promoted Posts for People werkt precies hetzelfde als Facebook's Promoted Posts voor Pages, die deze zomer voor het eerst verscheen. Betaal wat euro's en Facebook zorgt ervoor dat de status aan de bovenkant van de nieuwsfeed van je vrienden verschijnt. Facebook's Promoted Posts is een manier om de echte belangrijke dingen ook echt bij iedereen belangrijk te maken.

De gemiddelde prijs om een bericht te promoten ligt rond de zeven dollar en het gepromote bericht krijgt ook de tag 'sponsored' wanneer het in het nieuwsoverzicht van je vrienden verschijnt. Facebook heeft wel gezegd dat het alleen werkt voor gebruikers die minder dan 5000 vrienden hebben. De test zal in de toekomst nog verder uitgerold worden. 

Reacties (7)

  • Kristian

  Daar gaan we weer met z'n allen in de 'ratrace' opzoek naar betaalde aandacht.

  Ma 12 nov 2012, 11:57 [reply]

  • Ronald

  Geld betalen om leuk gevonden te worden ... *zucht*

  Ma 12 nov 2012, 12:07 [reply]

 • Tja, als bedrijf is het heel begrijpelijk, maar als individueel zie ik het nut niet zo? Tenzij je dus iets promoot (feest, event e.d.)

  Ma 12 nov 2012, 13:05 [reply]

  • Erik

  Is er ook een minimum aantal vrienden nodig? Ik heb namelijk op 1 van mijn bedrijvenpagina's de functie promoten niet. Hier heb ik ook maar 43 likers.

  Vr 4 jan 2013, 22:32 [reply]

  • Gert-Jan Scheers

  op een "bedrijfspagina" heb je minimaal 400 likes nodig voordat je een post kunt promoten.

  Wo 20 feb 2013, 23:49 [reply]

 • Nee hoor, ik zag net mijn 100e like binnenkomen en meteen kreeg ik het aanbod om te promoten op mijn scherm, kennelijk start het met 100 likes.

  Do 7 mrt 2013, 13:20 [reply]

  • Willem Daan Bos

  Hi Barbara, dat klopt. Het betreffen dan waarsch echter FB ads (die ads die je rechts ziet, naast de newsfeed). Als het goed is kan je pas actief in andermans timeline gaan promoten als je 400 likers hebt (zoals Gert-Jan aangeeft). Dan verschijnt er een 'promoot' knopje onder elk bericht an sich.

  Maar Facebook wil nog wel eens beleid wijzigen. :) Dus misschien kan het inmiddels wel bij 100 likers... ?

  Wo 13 mrt 2013, 15:29 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines