Facebook voegt 'search the web' toe aan zoekbalk

Facebook voegt 'search the web' toe aan zoekbalk

Facebook is momenteel bezig met het uittesten van een uitgebreidere zoekmachine die aangevuld is met een kopje 'search the web'. Na het klikken op zo'n zoekresultaat worden gebruikers meegenomen naar een andere pagina op Facebook die resultaten bevat van zoekmachine Bing. Eerder had Facebook al een mogelijkheid voor gebruikers om hun zoekopdrachten te filteren op webresultaten, maar nu is dit direct zoeken via het web ook in de zoekmachine verwerkt. 

Volgens Lars Rasmussen van Facebook zal de website geen zoekmachine worden maar proberen ze de huidige zoekfunctie van Facebook te verbeteren. 'Ik kan het niet garanderen of het in de toekomst wel gaat gebeuren maar ik denk dat het wel belangrijk is om na te denken over web search in de huidige zoekmachine. Google doet dat ook.' aldus Rasmussen die hiermee eerdere berichten ontkent. 

Rasmussen was ooit verantwoordelijk voor het geflopte Google Wave en werkt tegenwoordig voor Facebook. Hij heeft al kleine wijzigingen in laten voeren in de zoekfunctie, zoals de tekst die in het zoekveld te zien is. Eerst was het 'Zoeken' en later stond er 'Zoeken naar mensen, plaatsen en dingen'. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe functies worden ingevoerd.

Reacties (1)

  • Michel Does

  Goedemiddag Heer / Mevrouw,

  Ik heb een account op facebook aangemaak voor een bedrijf organisatie of instelling. Ik zie zowieso helemaal geen zoekbalk. Klopt dat.

  met vriendelijke groeten,

  Michel Does

  Ma 19 nov 2012, 13:48 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines