Facebook gebruikers kunnen nu laten zien dat ze orgaandonor zijn

Facebook gebruikers kunnen nu laten zien dat ze orgaandonor zijn

Vanaf vandaag kunnen ook Nederlandse gebruikers aan hun Facebook Timeline toevoegen dat ze orgaandonor zijn. Nederland behoort daarmee tot de eerste vier landen ter wereld waar dit mogelijk wordt gemaakt. Naast de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Australië is voor Nederland gekozen omdat hier al goede ervaringen zijn met het werven van orgaandonoren via sociale media.

Facebook gelooft dat als meer mensen hun intentie om orgaandonor te worden bekend maken en dit ook delen, er meer mensen zullen gaan nadenken over orgaandonatie en zelf ook een beslissing nemen. Facebook is een platform waar mensen samenkomen en dingen met elkaar delen. Facebook is van mening dat sommige maatschappelijke problemen kunnen worden verbeterd of opgelost simpelweg door de kracht van het delen.

Facebookgebruikers kunnen laten zien sinds wanneer ze orgaandonor zijn en met anderen delen wanneer of waarom ze besloten donor te worden. Als ze nog geen orgaandonor zijn, maar dat wel willen worden kunnen ze dat via hun Facebook profiel registreren op www.facebook.com/jaofnee. Pas na een officiële registratie zijn Facebook gebruikers echt orgaandonor.

"Vandaag de dag wachten meer dan 114.000 mensen in de Verenigde Staten en miljoenen meer in de rest van de wereld op een levensreddende hart-, nier- of levertransplantatie. Veel van deze mensen, gemiddeld 18 mensen per dag, zullen sterven terwijl zij wachten op een nieuw orgaan. Er zijn simpelweg niet genoeg orgaandonoren. Medische experts zijn van mening dat een groter bewustzijn over orgaandonatie een belangrijke stap is richting het oplossen van deze crisis. Wij geloven dat bij het vertellen dat je donor bent de kracht van het delen en het verbinden een belangrijke rol kan spelen," aldus Mark Zuckerberg, CEO Facebook.

Hoe het werkt
Op de Timeline pagina kunnen gebruikers het kopje 'Levensgebeurtenis' aanklikken en vervolgens 'Gezondheid en welzijn'. Door 'orgaandonor' aan te vinken geeft de gebruiker aan de intentie te hebben om zijn of haar organen af te staan na overlijden. Een Facebook gebruiker wordt echter niet officieel geregistreerd als orgaandonor als hij of zij op Facebook aangeeft orgaandonor te zijn. Daarom worden gebruikers worden gevraagd de registratie hier officieel te maken. Pas na een officiële registratie zijn Facebook gebruikers echt orgaandonor.

Facebook gebruikers kunnen er daarna voor kiezen hun keuze om orgaandonor te worden, te delen met anderen. In hun Nieuwsoverzicht wordt dan daarvan melding gemaakt. Net als met alles op Facebook kunnen gebruikers kiezen met wie ze hun informatie willen delen.

Reacties (2)

  • Hans Ouborg

  Heel goed, ofwel hoe meer actieve donoren hoe beter! Voor andere 'ideële initiatieven stel ik graag:
  iamdonor.com ikbendonor.nl en ikbendonor.nu beschikbaar! Mail me voor informatie.

  Ma 7 mei 2012, 20:54 [reply]

  • marij van poppel-korremans

  Mijn man karel is 30 nov 2011 overleden door een herseninfatct hij was een gezonden man van 51 jaar wij hebben al 40 jaar een codicil hij heeft met zijn organen 4 mensen kunnen helpen waar wij heel trots op zijn de begeleiding was perfect wij hebben karel zelf verzorgt na zijn dood niks engs of raar hij was nog gewoon mijn lieve man het heeft ons heel veel troost gegeven en beseffen heel goed dat 30 nov voor ons een dag is vol verdriet maar dat 1 dec voor 4 mensen en hun gezinnen een feestdag zal zijn fantastisch gr marij

  Do 22 nov 2012, 09:01 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines