Facebook koopt fb.com, wordt dit Facebook eMail ?

Facebook koopt fb.com, wordt dit Facebook eMail ?

Facebook heeft de domeinnaam fb.com vandaag overgenomen. De grote vraag is of dit een goed ge-timed moment is nadat bekend werd dat Facebook zeer waarschijnlijk a.s. maandag haar eigen eMail dienst gaat lanceren.

Voor deze dienst is als je beide opties vergelijkt @facebook.com vs @fb.com de keuze snel gemaakt. Domain Name Wire was de eerste die melding maakte van de overname van het fb.com domein maar ik kan me voorstellen dat de werkelijke aankoop al lang geleden heeft plaatsgevonden. Of zou Facebook de strijd nog wat heftiger maken en gaan voor FMail ?

Tags: facebook, gmail
2d600050395e57e734f486cf6df66dec7accd832_42066_90_90_1Henk de Hooge

is oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowboys. Daarnaast is hij online-uitgever, internet entrepreneur en MD van Red Banana, een creatief content marketing en communicatie bureau. Henk volgen kun je via Twitter @Henkey via zijn Facebook pagina en Google+. Zijn foto's kun je vinden door hem te volgen op Instagram.

Reacties (4)

  • Rene

  Facebook URL shortening anyone?!

  Za 13 nov 2010, 15:30 [reply]

  • pieter Vlamings

  Onzinnig nieuwtje, fb.com is de URL shortener van Facebook en dat heeft dus niet bijzonder veel te maken met de e-maildienst. Dit is het ouderwets sandwichen van 2 nieuwsfeitjes zonder dat er enige visie of kennis aan ten grondslag ligt. Dit kan beter DC...

  Zo 14 nov 2010, 05:45 [reply]

  • Clint

  Facebook maakt gebruik van fb.ME voor hun url shortener. fb.COM. Tot een paar dagen geleden was het niet eens officieel bekend dat de .com versie van Facebook was:
  http://www.allfacebook.com/facebook-currently-using-fb-com-internal...

  Zo 14 nov 2010, 13:00 [reply]

  • Bas

  De fb.com is al minimaal een maand of 3 in bezit van Facebook en is primair bedoeld voor de url-shortener. Dit althans volgens de eigenaren van de .co (dus niet .com) domeinen die wel t.co hebben verkocht aan twitter. Ze waren ook met Facebook in gesprek maar die gingen voor de fb.com ipv f.co of fb.co.

  Neemt niet weg dat het zo maar zou kunnen dat iets dergelijks voor mail gebruikt kan worden, maar ik gok persoonlijk toch op een mail@facebook.com mail adres. Die hoeft immers niet kort te zijn.

  Ma 15 nov 2010, 09:33 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines