Events20.05.2014

Draadloze speaker UE BOOM zorgt voor een Frans feestje #etrip2014


We gaan op reis en nemen mee… de UE BOOM. Deze draadloze speaker is het paradepaardje van Ultimate Ears. Dit muziekmerk is bij velen vooral bekend van de in-ears oordoppen voor muzikanten en ja, die maken ze nog steeds. Het merk Ultimate Ears is ontstaan in 1995 toen rockster Alex van Halen en zijn geluidsman de in-ears ontwikkelden. Wereldwijd hebben al veel artiesten zich een in-ears van UE laten aanmeten, denk aan namen als Mumford and Sons, Guns N’ Roses en Daft Punk.

Met de kennis uit jarenlang meedraaien in de muziekwereld op zak, is Ultimate Ears enkele jaren geleden gestart met de ontwikkeling van draadloze speakers voor consumenten, waarvan de eerste modellen in Nederland onder de naam Logitech UE zijn uitgebracht. Sinds eind 2013 staat Ultimate Ears als merk ook in ons land op eigen benen met de UE BOOM. Eerlijk is eerlijk, ook de e-trippers struikelen over de naam. Want zeggen we nu U-E, Ultimate Ears, BOOM, Boombox, enz. Dat hebben we natuurlijk even gecheckt en bij deze; het merk heet Ultimate Ears – mag ook worden uitgesproken als UE – met een speaker genaamd de UE BOOM. Zo klaar als een klontje.

draadloze-speaker-ue-boom-zorgt-voor-een.jpg
draadloze-speaker-ue-boom-zorgt-voor-een.jpg

Ik ben vooraf aan de trip erg nieuwsgierig naar hoe vaak we de UE BOOM zullen gebruiken. Sinds de komst van Spotify is mijn eigen muziekconsumptie flink toegenomen en ik heb gemerkt dat iedereen vooraf aan de autorit richting Frankrijk al snel begon te praten over Spotify lijstjes die zijn gedownload om offline te kunnen beluisteren. Stel je toch eens voor dat we even zonder WiFi, 3G, 4G of wat dan ook zitten en daardoor noodgedwongen naar de Belgische en Franse radio moeten luisteren onderweg. In de auto hebben we de volle rit afspeellijsten afgespeeld en eenmaal aangekomen in Beaune zijn gelijk de UE BOOMs tevoorschijn gehaald. We hebben zes stuks in alle beschikbare kleuren bij ons tijdens de e-trip, dus niemand hoeft zonder muziek te zitten.

We hebben de UE BOOMs bij ons om te zorgen voor een feestje op reis. Ikzelf ken het product al, maar moet erg lachen om de reacties van de rest, voor wie de speaker nieuw is. Stuk voor stuk zijn ze nieuwsgierig geworden van de verpakking; een kokervormig omhulsel welke je als een soort schatkist openklapt. De UE BOOM is een eveneens kokervormige speaker en telt in totaal vier knoppen waarmee Bluetooth en volume geregeld kunnen worden en natuurlijk aan/uit. De speaker geeft 360° geluid en kan zó hard dat we ‘em omwille van de serene rust die hier in Beaune heerst nog niet op vol volume hebben laten draaien. De batterijen van de speaker gaan tot 15 uur mee en wat we helemaal leuk vinden is de vocht- en vlekbestendigheid van het apparaat! In een volgend artikel wordt de UE BOOM flink onder de loep genomen voor een review en wordt er dieper ingegaan op de functionaliteiten. 

Voor de eerste ronde tijdens de e-trip zetten we een UE BOOM langs de rand van het zwembad. Even kijken of ‘ie echt zo goed tegen water kan. Qua volume zetten we ‘em op halve sterkte en dat knalt al lekker  het water over. Omdat we toch het zekere voor het onzekere willen nemen spetteren we de speaker eerst nog redelijk voorzichtig nat. Hmm, kan ‘ie duidelijk hebben. We hebben flink wat foto’s en video-opnames gemaakt en uiteindelijk de proef op de som genomen: kan die tegen een bommetje? Een volle plens water geeft zoveel kracht dat de speaker omvalt, maar de golden oldies van onze cameraman Jöran blijven lekker doorspelen.

mg-1311.jpg
mg-1311.jpg

De volgende uitdaging; kan de UE BOOM de natuur in rep en roer brengen?! Met het idee om een stel vogels flink wakker te schudden met een gezonde dosis muziek stuiten we halverwege de rit op een wei vol koeien. Erg genoeg herkennen we het geloei in de verte als zijnde het trillende geluid van je telefoon. We zouden ons kapot moeten schamen! Kunnen we de koeien laten schrikken van dubbel zo hard geluid uit twee UE BOOMs? We proberen het eerst met het nummer ‘Summer’ van Calvin Harris, wat gezien de omstandigheden heel toepasselijk lijkt. Helaas, zeer matig schrikeffect, alleen een stuk of tien koeien die ons nu wat stoïcijns aan blijven staren. Waar ligt het aan? Natuurlijk, die koeien spreken Frans! Een beetje Stromae doet voor de hilariteit van de situatie wonderen, maar de koeien jagen we er niet mee op stang.

etrip2014-dag1-01651.jpg
etrip2014-dag1-01651.jpg

Met pas één fietsdag achter de rug hebben we nog genoeg momenten waarop we de UE BOOM in gebruik kunnen testen. Ondertussen staat ‘ie hier lekker op de achtergrond te draaien en laad ik de speaker alvast op, zodat die morgen weer een hele dag probleemloos mee op pad kan.

Ultimate Ears is niet alleen onderdeel van de e-trip, maar organiseert zelf ook een veelvoud aan feestjes. Pop-up parties met compleet verzorgde BBQ’s in het park, maar ook eigen stages tijdens grote festivals deze zomer. Bekijk hun Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle events.