Events10.09.2013

Eerste sprekers TEDxAmsterdamED bekend


eerste-sprekers-tedxamsterdamed-bekend.jpg
eerste-sprekers-tedxamsterdamed-bekend.jpg

Morgen om 14.00 worden via deze site de winnaars van de Speaker Pitch die op 1 september gehouden werd, bekend gemaakt, maar buiten deze sprekers zijn er natuurlijk nog meer mensen die vanuit hun expertise of eigen ervaring een “idea worth spreading” hebben voor de tweede editie van TEDxAmsterdamED. En de eerste drie namen zijn bekend!

meesterbart.jpg
meesterbart.jpg

Bart Ongering, beter bekend onder zijn alias Meester Bart. Bekend van zijn succesvolle blog meesterbart.tumblr.com waarop hij als leraar van een middelbare school in de Amsterdamse Bijlmer de uitspraken van zijn leerlingen verzamelt. TEDxAmsterdamED mede-oprichtster Nephtalie Demei: “Ik volg Meester Bart al enige tijd en vind de uitspraken hilarisch en herkenbaar. Meester Bart is een voorbeeld voor veel jonge docenten. Hij heeft enorm veel plezier in zijn werk en houdt van zijn leerlingen. Wat is mooier dan hem een podium te geven om die passie te delen met ons allemaal“.

Ingevoegd een paar voorbeelden van de blog van Meester Bart.

meesterbart2.jpg
meesterbart2.jpg

Charlotte Visch is ontwikkelaar van Integratieve Kindertherapie, hypnotherapeut, voormalige onderwijzeres en auteur van diverse boeken op het gebied van het welzijn van kinderen. “Haar uitgebreide onderzoek naar het gedrag van kinderen, heeft geresulteerd in een bijzondere aanpak waar iedereen die in zijn dagelijks leven te maken heeft met kinderen veel van kan leren“, aldus mede-oprichter van TEDxAmsterdamED Jessika Lynch.

meesterbart4.jpg
meesterbart4.jpg

Toprak Yalçiner is bij het grote publiek bekend van haar rol in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden, waarin zij de rol speelt van Nuran Baydar. Daarvoor werkte zijn als docent Engels op het IJburg College in Amsterdam. Nephtalie Demei over Toprak: “Toprak probeert altijd het beste uit haarzelf te halen, haar persoonlijke ‘Pursuit of Excellence’. Daarnaast besteedt zij veel van haar tijd aan het helpen van anderen“.

meesterbart3.jpg
meesterbart3.jpg