Events10.09.2011

Thema TEDxYouth 2011 : Bringing Ideas Alive


Op 20 november, niet zonder toeval Universal Children’s Day, worden wereldwijd in tal van grote steden TEDxYouth events georganiseerd. TEDxYouth zag het levenslicht in 2010: in meer dan 53 steden organiseerden onafhankelijke teams TEDx Youth conferences bedoeld om jongeren te inspireren en hen te ‘empoweren’.

Ook in Amsterdam wordt dit jaar, evenals vorig jaar, TEDxYouth georganiseerd. Denkers en doeners onder de 18 jaar wordt een uniek platform geboden waar zij hun ideeën voor de toekomst kunnen delen met de hele wereld. TEDxYouthAmsterdam 2011 staat in het teken van ‘Bringing Ideas Alive’ en biedt naast inspirerende TED-talks ook optredens, grensverleggende workshops en veel ‘food for thought & action.’ De missie van TEDxYouth Amsterdam is: jongeren inspireren door ze te laten ervaren dat ze hun dromen kunnen realiseren en bij kunnen dragen aan veranderingen in de wereld. Een TEDx-experience puur vóór en grotendeels ook dóór jongeren.

Vorig jaar vond TEDxYouth voor de eerste keer in Nederland plaats. Met zo’n 200 jongeren in de zaal was het een unieke dag. Jonge sprekers met een bijzonder verhaal deelden hun enthousiasme met de aanwezige jongeren in de zaal. Acht organisaties, waaronder War Child en Dance4Life gaven interactieve workshops waarin de jongeren zelf een verschil konden maken. Een visualisatie van het fenomeen netwerken en de lancering van de TEDxYouthTheme Song zorgden voor internationale publiciteit.

Voor het programma van TEDxYouth 2011 zijn ook weer inspirerende jonge sprekers uit binnen – en buitenland uitgenodigd. Zij laten met hun persoonlijke verhaal zien hoe jongeren een unieke bijdrage kunnen leveren aan de ideeën van de toekomst. Met (internationale) workshops krijgen de deelnemers in de zaal de gelegenheid om zelf hun ideeën tot leven te wekken…èn een verandering te realiseren!

De programmering en speakers line up van TEDxYouthAmsterdam 2011 wordt half september bekend gemaakt. Van alle presentaties worden opnames gemaakt die na afloop van het evenement als TED talks online zijn te bekijken. In de aanloop naar het evenement kunnen scholen aan de slag met de doelstellingen van TED met de speciaal ontworpen “online scholen toolkit.”

TEDx en TEDxYouth is een programma van lokale, onafhankelijk georganiseerde events die mensen samenbrengt in de geest van TED. TEDxYouth Amsterdam wordt georganiseerd onder licentie van TED.com.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.