Events05.05.2011

i_beta/event 2011: new ideas on economy, society & culture


i-beta-event-2011-new-ideas-on-economy-s.jpg
i-beta-event-2011-new-ideas-on-economy-s.jpg

Na het i_beta/event van afgelopen jaar staat eind volgende week alweer de derde editie van het event op het programma. Terwijl de aftrap op donderdag de 12e plaatsvindt met een dagvullende conferentie rondom creatieve stad Detroit, staan vrijdag de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-cultuur, het nieuwe werken, nieuwe business modellen, creatieve industrie and so on centraal. Het dagprogramma? Zelf samen te stellen uit een reeks lectures, workshops en side events die parallel naast elkaar en verspreid over verschillende locaties plaatsvinden.

Voor het volledige programma kun je het beste naar de timetable kijken. Hier alvast een greep uit het programma:

  • Lectures over onder andere het nieuwe werken (Erik Veldhoen), new business models (Koen Delvaux en Bart van Loon) en your office in your backpack (Gerald Essers).
  • Workshops: onder andere ‘Durf te vragen’ (Fanny Koerts), ‘Slimmerkunde’ (auteurs) en ‘Pump up your business knowledge!’ (Kamer van Koophandel en Hogeschool Zuyd).
  • Een slow food lunch waar de Foodzy bits-teller blij van zal worden.
  • Turbo 3000 Design Supermarket. Net zo goed als dat het klinkt: een beetje vreemd, maar wel lekker. Shop till you drop design van 30 jonge designers uit Nederland, België en Duitsland.

Persoonlijk kijk ik met name uit naar de afsluitende lecture van Andrew Keen, die dit jaar wellicht wel de afsluitende keynote van Boris Veldhuijzen van Zanten van vorig jaar weet te overtreffen als het aankomt op het meegeven van food for thought. Hij, Andrew, Mr. ‘Antichrist of Silicon Valley’ Keen gaat in zijn lecture ongetwijfeld kanttekeningen plaatsen bij de rol van social media in onze cultuur.

Op DutchCowboys lees je volgende week live verslagen over enkele lectures en workshops. Meer informatie over het event lees je op de website van het i_beta/event. Tickets? Ook via de website.