Events29.11.2010

TEDxAmsterdam live in 3D te volgen in Pathé Tuschinski


tedxamsterdam-live-in-3d-te-volgen-in-pa.jpg
tedxamsterdam-live-in-3d-te-volgen-in-pa.jpg

TEDxAmsterdam kondigde afgelopen week een wereldwijde primeur aan. Het congres zal op 30 november a.s. live in 3D uitgezonden worden in Pathé Tuschinski. Dankzij een unieke samenwerking van Nederlandse partijen DutchView, Tree-ON, Team Facilities en het platform 3DNL is het mogelijk om dit event simulcast in 3D uit te zenden.

In de geest van het TED-motto ‘ideas worth spreading’ wordt het TEDxAmsterdam event live uitgezonden in 3D in Pathé Tuschinski. 3D is de nieuwste technologische innovatie van het moment, en sluit perfect aan op de focus op techniek en ‘breakthrough ideas’.

David Linssen (technisch directeur van DutchView en coördinator 3DLiveLab) “We staan aan de vooravond van de opkomst van 3D in bioscopen, televisie en event registraties. Voor iedereen die geen officiële uitnodiging heeft voor TEDxAmsterdam, is deze 3D uitzending een prima alternatief. 3D geeft niet alleen het gevoel er echt bij te zijn, door de posities van de camera’s krijg je het congres ook vanuit andere (betere) perspectieven te zien dan in de zaal.

De live uitzending in 3D is voor de betrokken partijen een innovatief maar ook spannend project. DutchView MBS faciliteert de draadloze live-verbinding en Team Facilities is verantwoordelijk voor de registratie. Tree-ON staat in Nederland bekend om haar expertise op gebied van 3D en ondersteunt dit streaming project vanuit haar aanwezige kennis. 3DNL, platform voor het uitwisselen van kennis, overleg en het stimuleren van Nederlandse producties in 3D, heeft een coördinerende rol bij de streaming. Kennis en ervaringen die opgedaan worden bij deze 3D registratie zullen later in het 3DLiveLab gedeeld worden, zodat er in de toekomst meer van dit soort unieke projecten kunnen plaatsvinden.

Geïnteresseerden voor de 3D stream in Tuschinski kunnen zich inschrijven via de website van Creative Cities Amsterdam Area (CCAA): http://www.ccaa.nl/page/44133.