Events10.12.2009

LeWeb Start-up competition, Stribe wint


leweb-start-up-competition-stribe-wint.jpg
leweb-start-up-competition-stribe-wint.jpg

Net als andere jaren heeft LeWeb ook tijdens deze editie een Startup Competition. Mede georganiseerd door TechCrunch Europe en gemodereerd door hun hoofdredacteur Mike Butcher die dit samen met de Franse Minister van Internet deed. (Waarom hebben we in Nederland eigenlijk niet zo iemand?)

De longlist bestond uit meer dan 100 startups welke voor LeWeb werd teruggebracht naar een shortlijst van 16. Deze mochten in 4 sessies hun bedrijf presenteren waarna uiteindelijk 3 winnaars op het hoofdpodium van LeWeb nog 1 keer de competitie mochten aan gaan. Uiteindelijk kwamen onderstaande 3 startups als de definitieve winnaars de bus. Winnaar is Stribe, met onze favoriet Tigerlily op plaats 2 gevolgd door Cloudspit.

Stribe overall winnaar van de competitie is een dienst waarmee je zelf een social network platform (plug and play service) kunt creeren naast je eigen website. Via de website kun je op dit moment een invitatie aanvragen. Volgens Stribe zelf heb je binnen 5 minuten je eigen sociale netwerk. Dat lijkt ons eerlijk gezegd alleen een beetje te opportunistisch .

TigerLily was mijn persoonlijke favoriet. Niet eens omdat ze vernieuwender zouden zijn of dat de potentie van hun businessmodel hoger zou zijn. Het is vooral omdat Tigerlily een probleem oplost wat veel mensen hebben met de ondoorzichtige onderhoudsstructuur van Facebook.

De applicatie biedt je een grote hoeveelheid Facebook applicaties die je helpen je eigen pagina’s te onderhouden en te voorzien van meer interactieviteit.


CloudSplit nr.3 die ze zelf omschrijven met “Real-time spending insight, real-time cost control”, een service die zeker waarde heeft en een tool waarmee je de kosten van het gebruik van applicaties inzichtelijk krijgt (Cost control for Cloud spending). Je zult even in de tactics van deze startup moeten duiken die zeker voor grotere bedrijven kosten in kaart brengt.

Alle 3 de diensten zijn overigens zeker meer dan de moeite waard om te bekijken.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.