SESAmsterdam: een beeld op de Nederlandse markt

SESAmsterdam: een beeld op de Nederlandse markt

Vandaag vindt in hotel Krasnapolsky SES Amsterdam. Door middel van posts en enkele 'live blog sessies' zal DutchCowboys in samenwerking met Searchcowboys verslag doen van dit event.

De eerste sessie van de dag werd verzorgd door Eduard Blacquiere. Hij gaf een mooi inzicht in de status van de Nederlandse search markt.

Eduard inventariseerde eerst hoe de verdeling in de zaal was. Volgens dagvoorzitter Henk van Ess zou driekwart van de zaal bestaan uit adverteerders. Dat bleek iets overdreven, maar toch bleek het aardig verdeeld te zijn.

Eduard deed een paar jaar geleden onderzoek naar de Nederlandse markt en voor deze presentatie breidde hij dat onderzoek wat uit door een aantal (search) mensen in Nederland een tiental vragen te stellen. Aan de hand van deze vragen presenteerde hij een zeer interessant verhaal.

Hieronder de gehele uitgebreide presentatie van Eduard, die langer is dan de presentatie van vanochtend en daardoor extra interessant.

Eduards visie kwam duidelijk naar voren. Hij pleit voor het duidelijker maken van search en het professionaliseren: hoe ga je bijvoorbeeld om met richtlijnen. Daar moet de taskforce Search, waar Eduard bestuurslid van is, een grote rol in gaan spelen.

Opvallend is dat in elke presentatie na die van Eduard er verwezen werd naar deze presentatie. Dan weet je dat je het goed gedaan hebt.

Reacties (2)

 • presentatie ziet er gelikt uit. jammer dat ik het niet met de woorden van 'de meester' himself heb kunnen bewonderen.

  Golden boy @edwords snapt het helemaal!

  Wo 18 mrt 2009, 00:35 [reply]

 • Dankjewel, Anna-Maria, appreciated!

  Wo 18 mrt 2009, 10:32 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines