Crisiskaviaar en de Gouden Koksmuts

Vorig artikel Volgend artikel
Crisiskaviaar en de Gouden Koksmuts

Chips op een satéstok, de lekkerste gehaktballen en een pratende prullenbak. Verder viel tijdens de afgelopen Horecava op dat ook de culinaire sector zich aan de economische omstandigheden aanpast.

Amsterdamse uien en pinda’s zijn weer hot! En in het prijzencircus viel de nieuwe Leermeester-Leerling prijs op. Goedkoop personeel belonen? Of juist opkomend talent promoten? Hoe dan ook, bij dit onderdeel werkt een gerenommeerde chef samen met een gemotiveerde kok-in-opleiding.

De prijs van de meest Gastvrije Receptioniste van 2009 werd gewonnen door Liesbeth Nagel Joseph van Sofitel Amsterdam The Grand. Ja, ja beste mensen, met alleen pinda’s en uitjes in plaats van schuimgerechten en kaviaar red je het niet anno 2009.

Service wordt weer onderscheidend en belangrijk. En dat is eigenlijk best een positief puntje te midden van de economische dynamiek.

Een ‘gouwe ouwe’ tijdens de Horecava is overigens de legendarische Gouden Koksmuts die al in 1960 in het leven is geroepen door Nestlé. Winnaar was dit jaar chef Toine Smulders van Restaurant Villa Copera te Tolkamer. Met de Gouden Koksmuts op zijn hoofd gaat hij vast nóg lekkerder koken!

Joop Braakhekke reikte op het prijzenfestijn een aantal awards uit. Dus ondanks de soberheid, toch nog een beetje glamour tijdens deze Horecava.

Ik overweeg serieus om volgend jaar weer naar de Horecava te gaan. Je ziet er de maatschappelijke trends culinair vertaald en het is voor leken zoals ik leuk om echte koks in actie te zien. Toch anders dan op tv!

Leroy Aznam

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies