Events13.10.2008

Gratis met f»dforward naar Blog08!


gratis-met-f-dforward-naar-blog08.jpg
gratis-met-f-dforward-naar-blog08.jpg

[Lucien Burm] Blog08 is de eerste en enige gathering van de ‘Rockstars of the web’ in Nederland, ofwel: Neerlandsche webloggers, vereenigt u! Deze coole groep sprekers en bloggers uit verschillende landen komen op 24 oktober samen in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Dan spreken o.a. Pete Cashmore  (Mashable), Boris van der Ham (d66) en Scott Rafer (MyBloglog). Tickets kosten € 195,-, maar je kunt er ook gratis heen! Of tegen een unieke korting.

f»dforward stelt 10 gratis kaarten beschikbaar in een kleine competitie voor bloggers. Daarnaast krijgt iedereen die meedoet een promotiecode die je de enige en ongeëvenaarde korting van €45 geeft bij aanschaf van een ticket, mocht je niet in de prijzen vallen.

Wat beveel jij aan?
f»dforward is een aanbevelingsnetwerk voor blogs en andere online uitgevers, ontwikkeld en beheerd door de Nederlandse startup Kimengi. Het is 2 weken geleden gelanceerd op vijf bekende weblogs, waaronder hier op DutchCowboys. Lees het interview hier op dutchcowboys.nl voor meer informatie of bezoek het weblog van f»dforward.

f»dforward wil graag feedback over haar netwerk. Jouw aanbevelingen voor f»dforward dus. Om kans te maken op 1 van de 10 kaarten doorloop je daarom de volgende 3 stappen:

1. Zet het widget in je weblog

Het is de bedoeling dat je wat ervaring op doet met het widget en er dan over schrijft. De widget wordt eenvoudig toegevoegd door een stukje code in je blog template te zetten. Je moet dus een template kunnen wijzigen, anders kun je helaas niet meedoen!

Hoe? Open het f»dforward widget onder dit artikel (tussen de advertentie en het commentaar). Klik op help en vraag via de onderste link je eigen widget code aan. Je krijgt na handmatige goedkeuring door f»dforward zsm bericht (even geduld aub). Volg instructies in de email die je dan ontvangt.

Widget aanvragen voor Blog08 competitie from Lucien Burm on Vimeo.
2. Maak connecties met andere weblogs
Zorg dat je relaties aanlegt met weblogs van vrienden. In het f»dforward widget zit een aparte sectie voor aanbevelingen tussen bevriende weblogs. De kans op wederzijdse aanbevelingen zijn dan veel groter, en dat wordt van belang voor de uitslag van de competitie.
Hoe? Open het widget op je eigen blog en klik op ‘Beheer’ in het topmenu. Hier kun je andere bloggers uitnodigen om een bevriende relatie mee aan te leggen. Als ze nog geen widget hebben, dan kunnen ze die gelijk installeren.

3. Schrijf een feedback blogpost
Laat je gedachten gaan over f»dforward, probeer de widget uit en geef vervolgens feedback. Bijvoorbeeld: Wat vind je goed? Wat kan er beter? Wat moet er nu eerst toegevoegd? Of wat zou jij doen als je f»dforward kon veranderen? Alles mag, maar zorg dat het een kwalitatief goede blogpost wordt. In de blogpost vermeld je ook waarom je graag naar Blog08 wilt en wie je bijvoorbeeld wilt zien spreken.

Wie wint er?
De 10 bloggers die de meest gevolgde aanbevelingen naar hun blogpost over de competitie genereren in f»dforward winnen de 10 gratis kaarten.
Hoe win je? Zorg voor een zeer goede blogpost, content is alles tenslotte. En relaties met bevriende weblogs helpen. Daar is meer ruimte voor een aanbeveling naar jou. Dus genereer er voldoende.
Hoe win je niet? Door te proberen het netwerk te beïnvloeden. Verdachte uitslagen worden gecontroleerd en waar nodig gediskwalificeerd. Daar wordt niet over gecorrespondeerd. Neem geen risico.

De Uitslag
Maandag 20 oktober maken we de uitslag bekend. Na 0:00u (dus ‘s-ochtends vroeg) op de 20e is deelname niet meer mogelijk. Degenen die niet gewonnen hebben kunnen dan nog gebruik maken van hun verdiende korting. We maken de uitslag op Dutchcowboys bekend.

Begin nu gelijk!
Ga naar blog08.nl, regel je widget en schrijf een superpost! Verdien je status als Rockstar van het web en ga naar Blog08 met f»dforward! Veel succes!