Events19.09.2008

PICNIC08 Surprising Africa


picnic08-surprising-africa.jpg
picnic08-surprising-africa.jpg

Butterfly Works en SICA presenteren de Surprising Africa Special op Picnic 2008.  De dag geeft een quick scan van de levendige technologische en creatieve ontwikkelingen die momenteel gaande zijn in veel Afrikaanse steden. Denk jij te weten wat er in Afrika gebeurt? Ontdek waarom Google, Vodafone en Nokia Afrika als nieuwe markt zien.

Hoe Afrikanen aan vrede bouwen met mobiele telefoons en hoe jonge kunstenaars hun veranderende culturen onderzoeken via nieuwe media.  Meer dan vijftien internationale sprekers laten hun gedachten gaan over cultuur, design en media in Afrika. Het centrale thema zal zijn: ‘ Wat we van Afrika kunnen leren’. Denk hierbij aan mobiele journalistiek in Rwanda, streetlife fotografie uit Zuid-Afrika en mobiel bankieren voor de armsten in Kenia.

Organisatoren Emer Beamer en Jorn Konijn: ‘Er gebeurt ontzettend veel in Afrika, en tijdens Surprising Africa willen we het Picnic publiek verrassen met inspirerende verhalen over cross mediale en culturele gebeurtenissen uit verschillende Afrikaanse steden. We zijn er trots op Gisel Hiscock te mogen verwelkomen. Ze is de directeur Google Africa en komt vertellen welke nieuwe mogelijkheden Google in Afrika ziet.
 
Tijdens Surprising Africa spreken internationaal gewaardeerde sprekers uit de Afrikaanse nieuwe media en design wereld. Ethan Zuckerman van globalvoicesonline.org geeft een presentatie over de nieuwe rol van burgerjournalistiek tijdens de verkiezingen in Kenia waarin te zien was hoe een nieuwe generatie jonge Afrikanen met nieuwe digitale middelen de oude politieke structuren en problemen bestrijden.  Africa 2.0 trend watcher Erik Hersman zal de mobiele revolutie bespreken die gaande is in veel Afrikaanse landen. En Mark Kamau van het Kilimanjaro Film Institute vertelt over zijn mediacarrière die startte bij NairoBits, de succesvolle design school die Butterfly Works in de sloppenwijken van Nairobi heeft opgericht.

Kaarten voor Surprising Africa zijn beschikbaar via www.picnicnetwork.org
Website Surprising Africa – www.picnicnetwork.org/page/22316/en

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.