Cyberaanvallen PayPal door Anonymous zorgen voor 3,5 miljoen pond schade

Cyberaanvallen PayPal door Anonymous zorgen voor 3,5 miljoen pond schade

Vier activisten van hackerscollectief Anonymous hebben voor miljoenen schade aangericht met de hack bij PayPal. Tijdens de actie Operation Payback zorgden zij ervoor dat allerlei grote websites plat werden gelegd. Mensen die de websites bezochten kregen de melding: "You've tried to bite the Anonymous hand. You angered the hive and now you are being stung.".

Wat begon als een aanval tegen de muziekindustrie vanwege de antipiraterij is uit de hand gelopen in een grootschalige actie om WikiLeaks en oprichter Julian Assange te helpen. De zogenoemde hacktivisten veroorzaakten voor meer dan 3,5 miljen pond aan schade bij PayPal en dwongen sites als MasterCard om offline te gaan door ze zelf plat te gooien.

Drie van de groep hebben hun rol toegegeven. Christoper Weatherhead, een 22-jarige student aan Northampton Univerity, wordt momenteel verdacht voor het onderdeel zijn van de gehele organisatie. De andere verdachten zijn ook studenten en zijn 18, 24 en 18 jaar. Ze kunnen vermoedelijk een lange gevangenisstraf verwachten. 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines