Tienerhacker claimt malware te hebben gemaakt voor Windows Phone 8

Tienerhacker claimt malware te hebben gemaakt voor Windows Phone 8

Een tienerhacker in India claimt een prototype malware te hebben ontwikkeld die werkt op smartphones die in het bezit zijn van Windows Phone 8, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft. Dit is de eerste bekende vorm van malware op Windows Phone 8. De onderzoeker die verantwoordelijk is voor dit prototype, Shantanu Gawde, staat bekend als de jongste ethische hacker van India. Hij heeft aangegeven dat hij de nieuwe malware zal presenteren tijdens de veiligheidsconferentie Malcon in New Delhi, later deze maand. 

Gawde's presentatie zal laten zien welke technieken en handelingen er gebruikt worden om Windows Phone 8 te hacken, inclusief het stelen van contacten, het uploaden van foto's, het stelen van privégegevens van gebruikers, het toegang krijgen tot tekstberichten en nog veel meer. Er is voorlopig echter nog weinig bekend over de nieuwe malware. Dave Forstrum, directeur bij Trustworthy Computing, Microsoft, is op de hoogte:

"Microsoft is aware of the upcoming presentation but further details have not been shared with us. As always, we will investigate any issues disclosed in the talk, and will take appropriate action to help protect our customers." 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines