Tienerhacker 'Cosmo the God' vervolgd door Californische rechtbank

Tienerhacker 'Cosmo the God' vervolgd door Californische rechtbank

De 15-jarige hacker die bekend staat als Cosmo of Cosmo the God zal zijn activiteiten voorlopig niet meer kunnen uitoefenen. Ondanks zijn leeftijd verdenkt de Californische politie hem van een aantal forse misdrijven gerelateerd aan hacken, zoals creditcardfraude, identiteitsdiefstal, bomaanvallen en het online voordoen als andere personen.

In 2012 deed Cosmo samen met zijn groep UG Nazi mee aan één van de grootste hackincidenten van het jaar. Deze groep begon als een activistengroep die fel tegen SOPA was en gooide een grote hoeveelheid aan websites offline, zoals NASDAQ, CIA.gov en UFC.com. Het verwees vervolgens ook nog 4chan naar hun eigen Twitter-feed. Cosmo was één van de belangrijkste mensen tijdens deze hackaanvallen.

Omdat hij nog vrij jong is, kan hij geen forse straffen krijgen totdat hij 21 jaar is. In de tussentijd zal hij zes jaar lang geen Facebook-berichten kunnen beantwoorden, kunnen twitteren of gewoon het nieuws lezen, aangezien hij niet meer op het internet mag zonder iemand erbij. Daarnaast moet hij ook al zijn inloggegevens afstaan. Binnenkort moet hij voor de rechtbank verschijnen, waar hij zijn precieze straf zal horen. 

Reacties (1)

  • Interessante blog! De laatste paar maanden zijn hackers sowieso vaak in het nieuws geweest. Wat ik opvallend vind, en wat Wired ook benoemd, is dat één van de eisen een zes jaar internet verbod was. Wellicht een beetje buiten proportie?

    De media schildert hackers overigens vaak negatief af blijkt uit een (persoonlijke) recente analyse: http://metareporter.nl/2012/11/15/de-dichotomie-van-de-hacker-in-de...

    Zo 18 nov 2012, 20:39 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines