Facebook scam: Nee AH geeft geen cadeaubon van 1.000,- euro weg

Er is weer een nieuwe scam op Facebook die als een lopend vuurtje rond gaat. Veel mensen hebben deze inmiddels al in hun timeline voorbij zien komen. Om het maar gelijk duidelijk te zeggen. Nee je kunt geen cadeaubon (twv 1.000,- euro) van Albert Heijn winnen!

Zodra je er op klikt krijg je de vraag, zoals altijd bij Apps, of je jouw account wil verbinden met Facebook en een berichtje namens hun op je timeline wil plaatsen. Mocht je dit toch al gedaan hebben, verwijder het dan zodat niet ook anderen er intrappen.

Er wordt verder geen gebruik gemaakt van malware of virussen, de cybercriminelen die hier achter zitten zijn puur op zoek naar jouw persoonlijke gegevens. Verder staat dit natuurlijk helemaal los van Albert Heijn, de scammer gebruikt (of misbruikt) in dit geval de goede naam van de supermarkt, in de hoop het zo voor meer mensen aantrekkelijk te maken toch even te klikken!

Hieronder een voorbeeld:

Facebook scam: Nee AH geeft geen cadeaubon van 1.000,- euro weg

Albert Heijn heeft inmiddels zelf ook via Facebook een reactie gegeven:

"Er is vandaag een valse actie gaande waarbij je zogenaamd een AH cadeaubon t.w.v. € 1000,- zou kunnen claimen. Deze actie is nep en het gaat hier om zogeheten phishing sites. Ter bescherming van je persoonlijke gegevens raden we je daarom ten zeerste af om hieraan deel te nemen. Alle acties van Albert Heijn worden altijd via deze Facebookpagina of ah.nl gecommuniceerd, dus als dit niet het geval is kun je ervan uitgaan dat een dergelijke actie nep is."

Reacties (7)

  • steven vermoere

  gebeurt ook met de Colruyt in Belgie

  Ma 15 okt 2012, 16:16 [reply]

 • Zoveel van mijn Facebookvrienden zijn er in getrapt! Bizar! Wat een foute manier om zo aan persoonsgegevens te komen.

  Ma 15 okt 2012, 16:46 [reply]

  • anne

  vuillakken

  Ma 15 okt 2012, 16:58 [reply]

  • Joëlle

  En toch snap ik niet dat zóveel mensen erin trappen. Als je doorklikt zie je in de adresbalk dat je verkeerd zit. Bovendien staat in het berichtje op Facebook zelf een fout én staat er dat de afzender freeairtickets.us is. Drie aanwijzingen (plus dat er niets te vinden is op de site, facebook en twitter van AH zelf!) dat er niets van klopt. En dan toch klikken.

  Ma 15 okt 2012, 16:59 [reply]

 • Klopt, als je het een beetje checkt zou je er nooit op klikken. Maar niet iedereen is bekend hiermee.

  Zolang er nog mensen zijn die klikken op spam/phising mails die vol staan met spelfouten, zal ook dit lucratief blijven voor cybercriminelen.

  Ma 15 okt 2012, 17:06 [reply]

  • Frank

  Inderdaad veel phishingmails bevatten spelfouten. Zo zou ik al niet reageren op een mail van iemand die bijv. vuilakken met 2 l'en schrijft. Want dat betekent iets heel anders dan de schrijver bedoelt ;-)

  Wo 17 okt 2012, 00:50 [reply]

  • Bianca

  Mijn hele timeline stond er vol mee, veel vrienden zijn er helaas ingetrapt. Normaal gesproken doe ik nooit mee met dit soort acties, maar nu dus wel. Altijd gedacht dat ik er niet in zou trappen, maar zo zie je maar weer... :(

  Ik heb m binnen een uur weer verwijderd, anti virussoftware laten scannen en niks gevonden. Maar vraag mij nou af of ik weer gewoon veilig kan internetbankieren?

  Is misschien een beetje stomme vraag, maar kan het nergens terugvinden...

  Wo 17 okt 2012, 13:37 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines