Cybercrime kost de consument 110 miljard dollar

Cybercrime kost de consument 110 miljard dollar

De afgelopen 12 maanden zijn wereldwijd ruim 550 miljoen mensen het slachtoffer geworden van cybercriminaliteit zoals computer-virussen en email-scams. Zo blijkt uit een recent rapport van Symantec. Gemiddeld dienden de slachtoffers 197 dollar te betalen om het probleem op te lossen. Wereldwijd heeft cybercrime de consumenten volgens het rapport in 1 jaar tijd een bedrag van 110 miljard dollar gekost.

"Elke dag worden anderhalf miljoen mensen met cybercriminaliteit geconfronteerd," merkt Symantec op. "De voorbije twaalf maanden is 46% van de totale volwassen online populatie het slachtoffer geworden van malafide online praktijken."

Er wordt aan toegevoegd dat er vooral een toename wordt opgetekend in een aantal nieuwe vormen van cybercriminaliteit, die zich vooral richten op sociale netwerken en mobiele platformen. Symantec merkt op dat bijna de helft van de online gebruikers er zich niet bewust van is dat er veiligheidsoplossingen voor mobiele telefoons bestaan.

"Cybercriminelen passen hun tactieken aan om de snelgroeiende sectoren van mobiele telefonie en sociale netwerken, waar de consumenten zich minder bewust zijn van de veiligheidsrisico's, te viseren," voert onderzoeker Marian Merritt aan. "Het aantal mobiele veiligheidsincidenten was het voorbije jaar dan ook bijna verdubbeld tegenover het jaar voordien."

Met een bedrag van 46 miljard dollar leden Chinese consumenten het voorbije jaar de meeste schade door cybercriminaliteit, gevolgd door de Verenigde Staten (21 miljard dollar) en Europa (16 miljard dollar).

2064a2496a4207d7890c1c788e1092fc62eb7836_4515_90_90_1Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys. Klik hier voor zijn persoonlijke profiel op Linkedin.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines