Cybercrime19.12.2008

Postbank Phishing mail in nieuwe fase


postbank-phishing-mail-in-nieuwe-fase.jpg
postbank-phishing-mail-in-nieuwe-fase.jpg

Ze moeten er zelf ook gek van worden bij de Postbank. De stroom van “Phishing mail” houdt maar aan en lijkt in een nieuwe fase te komen. De taalfouten verdwijnen, ook cybercriminelen hebben een groen boekje, en het gaat nu over Phishing!

In de nieuwste mail (zie verder) belooft de Postbank er alles aan te doen om deze vorm van criminaliteit te voorkomen en wordt je verzekerd dat je je geld altijd terug krijgt. Om te zorgen dat je in de toekomst niet opnieuw slachtoffer wordt kun je het beste je IP adres “beveiligen“.

We hebben direct maar weer even met de Postbank gebeld. Ook daar wordt deze meest recente mail uiterst serieus genomen al beseffen zij ook dat het versturen van dit soort mail nauwelijk is te voorkomen. Volgende week hebben we een kort interview met de beveiligingsexperts van de Postbank zelf. Heb je zelf gerichte vragen plaats ze in de comments.

Update : Inmiddels lijkt er op dat de gewraakte site uit de lucht is gehaald.

Inhoud van de meest recente Phising mail:

Geachte Mijn Postbank gebruiker,

Onlangs heeft ons beveiligingssysteem een aantal buitenlandse inlog pogingen geconstateerd. Alle pogingen voortvloeiend uit deze acties zijn mislukt. Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat uw online gebruik van uw Mijn Postbank rekening veilig is.

Het heeft ons verdacht gemaakt dat uw Mijn Postbank rekening informatie door malafide praktijken van het internet is gehaald, dit heet ‘phising’.

Wij verzekeren u dat alle ongeautoriseerde overschrijvingen vergoed worden. Wij raden u aan om alle beveiligingsupdates van het Beveiligings-Team te gebruiken.
Voor restrictie van buitenlandse I.P. adressen tot uw online Mijn Postbank rekening, raden wij u ten strengste aan, om uw I.P. adres te registreren als primair I.P. adres door de volgende link te volgen. Postbank Online test drive.

Note : de link naar de Postbank ONline gaat dus niet naar de postbank maar naar een andere lokatie !!!

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Postbank

Marketingmisser van de eeuw?

De kernwaarde, "value for money nemen we mee", zeggen ze bij monde van hun nieuwe voorzitter. Een uitspraak die de gemiddelde Postbankrekeninghouder natuurlijk helemaal begrijpt. ‘Dat is de kracht van de Postbank ING

Marketing10.02.2009

Marketingmisser van de eeuw?

Een op vijf mobiele bellers vergelijkt tarieven

Een op de vijf consumenten heeft recent een vergelijking van tarieven voor mobiel bellen gemaakt. Dat houdt de aanbieders scherp. Maar een vergelijking van tarieven heeft niet voor iedereen zin. De meeste Nederlanders he...

Online29.08.2008

Een op vijf mobiele bellers vergelijkt tarieven

Postbank Spam houdt niet op

De Postbank moet er inmiddels zelf helemaal gek van worden want na de Spam van vorige week was het gisteren weer prijs en verscheen er weer een nieuwe variant. Het kan niet anders dan dat het moet lonen om deze Spam te b...

Cybercrime22.07.2008

Postbank Spam houdt niet op

Girotel stopt. Kosten bankieren Postbank fors omhoog!

Er zijn nog van die dwazen (zoals ik) die Girotellen. Al jaren. Waarom? Omdat het altijd werkt. En omdat ik mijn financiële gegevens overzichtelijk op wil slaan en beheren. En dat kan niet bij Mijn Postbank.nl. En nu s...

Cybercrime18.03.2008

Girotel stopt. Kosten bankieren Postbank fors omhoog!

Postbank begrafenis in voorbereiding

Nog een jaar en dan wordt de Postbank als merk voorgoed begraven. Via een bannercampagne kwam ik op een website van de ING/Postbank die dat nog maar eens aankondigd. Ik hoor wel vaker dat de Postbank voor veel van de kla...

Advertising17.03.2008

Postbank begrafenis in voorbereiding