Media08.04.2013

Media Ukkie Dagen 2013


media-ukkie-dagen-2013.jpg
media-ukkie-dagen-2013.jpg

Vandaag gingen in Amsterdam de Media Ukkie Dagen 2013 (8-17 april) officieel van start. Charly Luske, Koert-Jan de Bruijn en Maurice de Hond gaven als “bekende media-papa’s” het startsein in kinderdagverblijf de Gouden Koets door educatieve apps met de daar aanwezige kinderen te spelen en hun eigen ervaringen over het mediagebruik van hun kinderen te delen. 

Tijdens de Media Ukkie Dagen staat de mediaopvoeding van jonge kinderen (0-6 jaar) centraal. Handige tips, initiatieven en activiteiten, de MQ-test (mediawijheid-test) voor ouders helpen ouders om inzicht te krijgen op wat er op het gebied van nieuwe media beschikbaar is en hoe jonge kinderen daarmee bezig zijn en begeleid zouden kunnen worden.

Er is een verkiezing voor de beste apps voor ukkies: de Media Ukkie Award. Er zijn 5 apps genomineerd in de categorie kinderen van 0-6 jaar:

gnomineerd-mua.jpg
gnomineerd-mua.jpg

Op de site www.mediaukkie.nl staat meer info over deze nominaties en over de nominaties voor de “Gouden @penstaart” waarvan de bekendmaking van de winnaars gelijktijdig plaats zal vinden op 17 april. Stemmen kan tot 14 april.

Stichting Mijn Kind Online heeft ook dit jaar in opdracht van Mediawijzer.net een onderzoek uitgevoerd onder ouders met jonge kinderen over mediagebruik. Daarover later meer.