Media03.09.2012

SBS wil iedereen een rijkere kijkervaring bieden met SBS6+


SBS heeft vandaag haar nieuwe tweede scherm SBS6+gelanceerd. Met deze service kan iedereen connectie maken met de prime time programma’s van SBS6. De kijker kan o.a. live meespelen met The Price Is Right, een mening geven in Hart van Nederland of duiken in de backstage wereld van Sterren Springen op Zaterdag. Daarnaast kent deze nieuwe service een zeer uitgebreide social media-laag.

De nieuwe SBS6+ dienst is te gebruiken via de applicatie die gratis te downloaden is voor iPhone en iPad (via sbs6.nl/plus). Vanaf 17 september wordt er tevens een webversie gelanceerd die beschikbaar is voor iedereen. Daarnaast wordt SBS6+ in oktober ook gelanceerd als gratis applicatie voor Android.

SBS6+ zal de komende maanden steeds meer functionaliteit krijgen. Later dit jaar zullen Net5 (Net5+) en Veronica (Veronica+) ook starten met het dagelijks aanbieden van deze dienst.

sbs-wil-iedereen-een-rijkere-kijkervarin.jpg
sbs-wil-iedereen-een-rijkere-kijkervarin.jpg

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “Met deze unieke service willen we iedereen in Nederland de mogelijkheid bieden om met onze programma’s te connecten en zijn tv-ervaring te personaliseren. Niet alleen bij een kleine selectie programma’s, maar de hele avond, 365 dagen per jaar, geven we onze gebruikers een ruimere kijkervaring. Een meerwaarde die de komende maanden alleen maar uitgebreid zal worden. Deze lancering is na ‘KIJK eerder’ onze nieuwe troef binnen de full media formatstrategie om SBS te transformeren van een tv bedrijf naar een full mediabedrijf“.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.