Automotive05.11.2013

Rallytopper Thierry Neuville naar WRC-team Hyundai


Hyundai Motorsport heeft eerder vandaag de aanpak voor het Wereldkampioenschap Rally kracht bijgezet door WRC-ster Thierry Neuville aan te stellen als hoofdrijder voor het komende seizoen. De 25-jarige Neuville, die dit jaar hoge ogen gooit (hij staat momenteel 2e) in het kampioenschap, ondertekende onlangs een meerjarencontract met Hyundai Motorsport om samen aan een langdurig succes in het felbevochten WRC-kampioenschap te kunnen bouwen.

Volgens Michel Nandan, teambaas bij Hyundai Motorsport, is hij de ideale coureur: “Ik ben zeer blij dat Thierry Neuville nu de hoofdrijder van ons nieuwe WRC-team is. Thierry rijdt momenteel een schitterend seizoen en werpt zich op als een van de meest sensationele jonge piloten in de WRC. Zijn pure snelheid, zijn rijtalenten en zijn dynamische rallybenadering maken hem tot de ideale hoofdcoureur voor Hyundai.”

rallytopper-thierry-neuville-naar-wrc-te.jpg
rallytopper-thierry-neuville-naar-wrc-te.jpg

Door een rijder met het talent van Thierry aan te stellen, kunnen we een lange reeks van successen boeken. We delen onze doelstellingen om op lange termijn het kampioenschap te winnen en zijn er trots op Thierry te mogen verwelkomen in het team en als ambassadeur voor Hyundai Motorsport.”

Monte Carlo
Samen met copiloot Nicolas Gilsoul zal Neuville in 2014 de kleuren van Hyundai Motorsport verdedigen met de nieuwe Hyundai i20 WRC-rallyauto. De eerste in de reeks van 13 WRC-races is de Rally van Monte-Carlo in januari: deze debuutrace voor het team vormt tevens het startsein voor het derde opeenvolgende WRC-seizoen voor de jonge Belg.

Neuville
Ik kijk ernaar uit om samen met Hyundai Motorsport deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Rally 2014,” stelt Thierry Neuville trots. “Ik beschouw Hyundai Motorsport als een perfecte partner voor mij omdat het een jong, opkomend en ambitieus constructeursteam is, met een duidelijke langetermijnvisie om succes te oogsten in het Kampioenschap.

In zijn twee seizoenen van het Wereldkampioenschap Rally reed Neuville in het totaal 32 rally’s. Hij finishte als zevende in het Kampioenschap van 2012, wat het beste deed vermoeden voor seizoen 2013. Daarin eindigde hij vier keer op rij als tweede (Italië, Finland, Duitsland en Australië) en twee keer als derde (Mexico, Griekenland), waardoor hij met nog slechts één rally te gaan op de tweede plaats in de WRC-ranking staat.