Waarde Apple blijft dalen. Mogelijke oorzaak? De lage iPhone 5 voorraad

Waarde Apple blijft dalen. Mogelijke oorzaak? De lage iPhone 5 voorraad

Met het aandeel van Apple gaat het op dit moment alles behalve lekker. Op 21 september tikte het aandeel de $705,07 aan, maar uit data van Bloomberg blijkt nu dat het aandeel inmiddels 20% lager staat. 

Volgens Business Insider zijn er een aantal mogelijke redenen waarom het aandeel van het populairste techbedrijf ter wereld wat tikken krijgt te verwerken. Een daarvan is investeerders die aandelen aan het verkopen zijn omdat ze denken dat de vermogenswinstbelasting gaat stijgen in de tweede periode van President Obama.

De andere reden is Terry Gou, leider van Foxconn, die zegt: "Het is niet eenvoudig de iPhones te maken, door de grote vraag raken we achterop." Dit citaat heeft een paar gevolgen voor Apple. De eerste, en meest voor de hand liggende, is dat Apple niet genoeg telefoons heeft om aan de vraag te voldoen. Hierdoor gaan ze de geschatte hoeveelheid voor dit kwartaal niet halen. Voor de iPhone 5 werd gelanceerd hadden analisten het al over een "monster holiday quarter" voor Apple. Ze hadden het over 50 miljoen verkochte iPhones, het beste kwartaal tot nu toe was 37 miljoen verkochte exemplaren.

Maar nu de iPhone 5 uitgebracht is heeft Apple veel moeite te voldoen aan de vraag, en dus zijn ook schattingen omlaag gegaan: "Apple is an iPhone company. So anything that affects sales of the iPhone is going to affect the stock."

Reacties (1)

    • Jan IJzerman

    Zou de slechte, afgeraffelde update naar IOS6 en het ontkennen van het bestaan van de iPad3/newiPad bij de introductie van de iPad4 er ook niet mee te maken kunnen hebben. M.a.w. Apple is Apple niet meer (voor mij)

    Do 8 nov 2012, 23:12 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines