Maar ik wil helemaal geen reclame

1123358910tivo

Het in Amerika zeer populaire TiVo dankt zijn succes aan het 'slim opnemen' van televisieprogramma's. Zo kun je zelf bepalen wat je wilt zien en TiVo zet het keurig op een harde schrijf voor je. Maarten schreef hier al eerder over.

Het lijkt de nachtmerrie van reclamebureaus die bang zijn dat hun dure filmpjes worden doorgespoeld. Toch heeft TiVo voor hen goed nieuws.

Adverteerders staan in de rij voor de nieuwe functionaliteit, genaamd 'direct response TV advertising'. Deze zorgt ervoor dat kijkers die een commercial doorspoelen een pop-up-scherm bovenin het scherm te zien krijgen. Deze popup bevat een logo of een slogan die hen moet verleiden te klikken voor meer info.

General Motors heeft meegedaan met een pilot in Philadelphia en meldt dat het 125.000 click-throughs telde die weer leidden tot zo'n 400.000 minuten van extra reclame filmtijd.

Ik heb er een beetje een dubbel gevoel over. Een commercial doorspoelen, maar wél op de adverteerder klikken? Dat is hetzelfde als de krant doorbladeren en alleen de logo's uitknippen...

Reacties (29)

 • iets meer nuance, bij het klikken op de popups kan je kiezen nu of in de info basket.....

  Ma 8 aug 2005, 10:59 [reply]

  • sanae

  ik wil geen reclame meer. kunnen jullie a.u.b dat stoppen

  Ma 15 aug 2005, 18:37 [reply]

  • Adje

  ja dat is goed, we stoppen met alle reclame. Houdt u er dan wel rekening mee dat het abonnement op uw favoriete krant en/of tijdschrift 40x zo duur wordt? Ook kijk- en luistergeld zal met een flinke factor omhoog gaan. Of dacht u dat alles met overheidsgeld gemaakt werd? Beetje naief toch?! Welterusten verder.

  Wo 17 aug 2005, 17:56 [reply]

  • annet

  ik wil geen reclame meer als ik ergens mee bezig ben dan krijg ik aldoor reclame

  Za 15 apr 2006, 00:05 [reply]

  • johan rotterdam

  gewoon wachten word iets op gevonden en dan DAG RECLAME!!!!

  Vr 19 mei 2006, 18:28 [reply]

  • Klaas Alteveer gn

  Ik wil geen reclame, iedere keer als ik e mail of chat, komt er vervelende reclame. dus weg met die troep.

  Ma 22 okt 2007, 14:45 [reply]

  • joop

  ik wil geen reclame meer op mijn p.c ik word er gek van

  Za 1 mrt 2008, 12:38 [reply]

 • Ik wil geen reclame meer op mijn P.C ik word er gek van.

  Zo 15 jun 2008, 22:57 [reply]

 • Haha! Geen reclame meer. Dan kunnen we radio, televisie en internet wel sluiten. Dat kan dan niemand meer betalen. Wel extra veel tijd om vaker naar de voetbalclub te gaan ofzo. O nee. Wacht. Die bestaat dan ook niet meer.

  Nou ja, vervelende reclame is natuurlijk wel wat aan te doen. Betere, leukere reclame maken. Of via wegen die niet zo irritant aanvoelen. Maar reclame zal er altijd zijn. Gelukkig maar, anders kunnen we dus dat hele internet weer in DOS en zwart-wit gaan zitten kijken.

  Ma 16 jun 2008, 10:10 [reply]

  • Jan

  Ik wil geen reclame op mijn pc. aub
  ik voel niet goed van al die reclame,

  Zo 22 mrt 2009, 12:51 [reply]

  • johan schorel

  reklame zal op vele sites te zien zijn , maar niet in de , email outlook wat je kan gebruiken zonder dat de reklame hier in zal komen dat kan je blokkeren , ik zie dat alleen als ik op en site kijk wat marktplaats en ook speurders
  dan laat zien bovendien kan je dat aangeven in je pc geen reklame of
  aanbiedingen door laten komen dat kan voor 3 jaar geblokkerd worden
  ik zie alleen reklame wat ik zelf aangevraagd heb verder nooit
  johan schorel wolvega

  Zo 22 mrt 2009, 19:02 [reply]

  • dieuwertje

  Goeden middag ik wil geen reklame op mijn computer ,het stoort teveel ..sorry daar voor .. met vriendelijke groet -dieuwertje,,

  Vr 25 sep 2009, 16:17 [reply]

  • joopniks

  wil geen reclame op computer meer

  Zo 13 dec 2009, 18:16 [reply]

  • ton

  Ik wil geen reclame meer op mijn email.

  Do 14 jan 2010, 14:00 [reply]

  • adkort

  Die zender denken dat wij niet zonder hun kunnen,en als we willen kijken is reclame onvermijdelijk, geen punt hoor er is een mooi uitvinding gedaan namelijk een harde schijf, ik verwijder alle reclame software matig

  Zo 31 jan 2010, 16:57 [reply]

  • jjderomijn

  Ik wil geen reclame meer zien op de computer.je word er gestord van
  mvg: Jan

  Do 29 apr 2010, 20:33 [reply]

  • j.Evertz.

  Hallo.
  Ik wordt ook niet goed van die schit.
  Gr Jan.

  Za 1 jan 2011, 16:27 [reply]

  • Dutchy

  Ik ga er alles aan doen om geen reclame meer in Windows Mail te krijgen,.Dat dan de tv en/of radio duurder zou worden ,is onzin,men wil maar al te graag dat je luistert en kijkt,daar is trouwens al reclame op.Dus waarom in mijn e-mail welke toch persoonlijk is.Radio en tv zijn dat nietMen zou ook eens moeten verbieden aan Energie maatschappijen om voetbal clubs ed.te sponsoren,dat sponsoren doen wij dus eigenlijk,of denk je dat die directeuren dat uit hun eigen zak betalen.Kijk maar naar Eneco en DSW (een zorgverzekeraar)in Schiedam,men sponsort van jullie en mijn geld.Wie van voetbal houdt,die moet dan maar die clubs zelf financieeren.En bij die zorgverzekeraar (die ons geld gebruikt wat eigenlijk voor de zorg is)zoe het personeel dat maar op moeten brengen,waaronder ook de directie.Natuurlijk zijn er mensen die het niet met mij eens zijn,maar dat raakt mij niet.

  Ma 15 aug 2011, 10:02 [reply]

  • van der Weerd

  Zo eritant dat als je even lekker op internet zit ff gelaxt je berichten wil lezen,wil je het volgende bericht aanklikken maar ondertussen ga je met je muis over een reclame artikel huppa gelijk je halve beeldscherm gevuld met ongevraagde rotzooi!En dan moet je zelf ook nog eens alles weer wegklikken ook,en zo gaat dat vaak nog wel een paar keer achter elkaar door ook.Kunnen we hier dan helemaal niks aan veranderen?Iedereen vind het kut,maar niemand doet er iets aan.It fucking pisses me off!

  Za 27 aug 2011, 12:07 [reply]

  • geert

  reclame je word er al mee doodgegooit op tv nu ook al op je pc gooi die zooi toch door de plee hup weg ermee .als ik iets wil kopen zoek ik de reclame toch wel op .het hoeft niet door mn strot geduwd te worden.

  Zo 11 sep 2011, 11:59 [reply]

  • geert

  je kan het geld van de reclame beter in de verbetering van de producten stoppen hebben je afnemers er ook meer profijt van .dan heb je pas reclame .

  Zo 11 sep 2011, 12:02 [reply]

  • santa

  Ik wil geen reclame op mijn Pc,je wordt zo doodziek van

  Zo 30 sep 2012, 08:26 [reply]

  • K.L.B.Brader

  Ik wil gee reclame of cokies ontvangen. Die moet ik helemaal niet

  Zo 30 sep 2012, 08:51 [reply]

  • LILIANE

  Ik wil geen reclame meer op mijn PC ik erger me er ongelooflijk aan. Genoeg dat we dit op TV moeten slikken en daar hebben we dan nog de keuze. Dus ik maak hier ook van mijn recht daartoe gebruik; dank u

  Za 20 okt 2012, 14:27 [reply]

  • Klaas

  Liliane heeft gelijk. Ik wil geen reclames op mijn beide pc's, maar helpt dat Dutchcowboys, mijn antwoord is nee. Net of ze kijken wat voor repons dat ze krijgen, maar hulp, o maar. De reclams gaan vrolijk verder ofwil ik niet op mijn pc.

  Za 20 okt 2012, 14:44 [reply]

  • LILIANE

  NIET TE GELOVEN!!

  Za 20 okt 2012, 15:47 [reply]

  • ria steghs

  iedereen klaagt over die rot reclame dus doe er nu meteen iets aan, weg ermee,wij wachten erop.Niet wachten dus gelijk iets ondernemen en geen bla bla,hup laat gaan werken aan dit euvel nu.....

  Zo 28 okt 2012, 21:07 [reply]

  • ruud lodewyckx

  reclame "(ongevraagd,onvrijwillig)" op de P.C. méér dan ergerlijk! wil ik reclame zien geef mij (ons) dan een pagina waarop de reclame-aanbieders hun "vrije gang" kunnen gaan! heb ik wat nodig, dan kijk ik daar zelf wel op!

  Vr 1 feb 2013, 18:10 [reply]

  • jeanne de Beer

  a.u.bl.
  Ik wil echt geen reclame of twinter enz. op het scherm, ik wil gewoon mijn gewenste programma zien
  Het stoort me geweldig

  Zo 15 dec 2013, 06:39 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines