Technology24.02.2013

Rock Health: technologie goed benutten om gezondheidszorg te verbeteren


rock-health-technologie-goed-benutten-om.jpg
rock-health-technologie-goed-benutten-om.jpg

Rock Health is een ‘startup accelerator’ die met verschillende digitale gezondheidsbedrijven werkt. Afgelopen woensdag presenteerde het bedrijf hun vierde lichting tijdens een presentatie in San Francisco met bedrijven die ze gaan helpen om technologie beter te benutten op het gebied van gezondheid. Elk bedrijf zal op een andere manier geholpen worden om de gezondheidszorg op technoligisch vlak te verbeteren. 

Digitale gezondheid is een populair onderwerp op het moment. Rock Health is één van de eerste bedrijven waar gekeken moet worden als het om dit onderwerp gaat. Het bedrijf hield afgelopen woensdag een demodag waarin ze lieten zien hoe ze hun vierde lichting met bedrijven zullen gaan helpen. Dit bracht hun totale portfolio aan bedrijven uit op een totaal van 49 bedrijven.

De vierde lichting omvatte 14 bedrijven, die in totaal 13,9 miljoen dollar hebben opgehaald buitenom de hulp van Rock Health. Met de hulp van Rock Health komt hier in totaal nog 43 miljoen dollar bij, met een gemiddelde van 900.000 dollar per startup. Rock Health geeft in eerste instantie 20.000 dollar per startup, maar nadat ze hulp kregen van Kleiner Perkins, steeg dit bedrag al snel met 100.000 dollar.