Facebook en Google in de running voor ministerpost in nieuw kabinet Obama

Facebook en Google in de running voor ministerpost in nieuw kabinet Obama

Nu president Obama aan een tweede ambtstermijn kan beginnen bereidt hij een aantal wijzigingen in zijn kabinet voor. Verwacht wordt dat zijn minister van Financiën Timothy Geithner en staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Hillary Clinton hun activiteiten zullen beëindigen.

In Washington gonst het dan ook van de geruchten over mogelijke vervangers voor beide. In dat verband worden Sheryl Sandberg van Facebook en Eric Schmidt van Google genoemd als mogelijke opvolgers voor Geithner. Obama zou deze laatste graag vervangen door een CEO met ervaring in een Fortune 500-bedrijf.

Volgens de Washington Examiner zou Sandberg een goede kans maken. Ze werkte eerder al onder Larry Summers, toen die minister van Financiën onder Bill Clinton was. Sandberg wordt door de linkse pers op handen gedragen. Businessweek ziet in haar 'een potentiële kandidaat voor het presidentschap van de VS'; de New York Magazine zette haar eerder al in de rij van toekomstige ministers van Financiën.

Ook Schmidt is niet kansloos. Hij zetelt in de adviesraad van Obama inzake technologie. Verder was Google de op twee na grootste donateur van de Obamacampagne.

2064a2496a4207d7890c1c788e1092fc62eb7836_4515_90_90_1Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys. Klik hier voor zijn persoonlijke profiel op Linkedin.

Reacties (1)

    • Iwan

    Clinton is minister van buitenlandse zaken. Geen staatssecretaris...

    Za 10 nov 2012, 14:04 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines