Entertainment25.01.2014

Wisdom of the Crowd: snel geheimtaal ontcijferen


wisdom-of-the-crowd-snel-geheimtaal-ontc.jpg
wisdom-of-the-crowd-snel-geheimtaal-ontc.jpg

Mensen willen nog wel eens onderschatten wat de kracht van de Wisdom of the Crowd van de internet gemeenschap is. Nu wij met een paar klikken verbonden zijn met letterlijk miljoenen mensen, is het ook geen probleem meer om aan die mensen hulp voor heel veel problemen waarmee je kampt, te vragen. En hoewel slechts een heel klein deel van die geconnecte mensen zich daadwerkelijk iets gelegen laat aan jouw vraag en probleem, is dat wereldwijd toch snel een grote groep mensen die gezamenlijk veel denkkracht kunnen ontwikkelen. Dat wordt dagelijks aangetoond, dus durf te vragen.

Dat dacht dus ook Janna Holm die bij het overlijden van haar grootmoeder, die stierf aan hersenkanker, een gecodeerde boodschap van haar oma kreeg. Deze boodschap konden zij in de familie niet ontcijferen. Ze besloot een vraag om hulp voor het ontcijferen achter te laten op de site ‘Ask Meta Filter‘ en binnen 15 minuten waren de eerste zinnen ontcijferd.

Ik kwam dit boeiende verhaal van Fran Berkman tegen op Mashable en wil het de lezers van DutchCowboys niet onthouden!

mashable-ontcijferen.jpg
mashable-ontcijferen.jpg

De hele discussie op ÁSk MetaFilter vind je hier en dat lezen is de moeite waard om de werking van Ẃisdom of the Crowd in detail te zien.

En voor degene die verder zich niet willen verdiepen in de wijze waarop een groot deel van de code werd ontcijfert, het is een een lange acroniem met dus alle beginletter van een persoonlijk gebed aan onze lieve heer!

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.